Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:To State Department βλέπει ελληνοτουρκική πολεμική εμπλοκή!

Αρχίζει να ξεφεύγει η κατάσταση στο Αιγαίο...
και οι Αμερικανοί φοβούνται ακόμη και τουρκική πολεμική ενέργεια, τώρα που Ερντογάν βρήκε αφορμή λόγω του περιστατικού.

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες για την εξέλιξη της κρίσης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και στην συνέχεια  Συμβούλιο  Ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή τουρκικές ακταιωροί και πολεμικά πλοία του τουρκικού Ναυτικού έχουν σταλεί στην περιοχή ανοιχτά της Ρόδου.

Για αυτό και οι ΗΠΑ εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση με σκοπό να…κατευνάσουν τις ορμές του Τούρκου Σουλτάνου , ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται πιθανόν ακόμα και για πολεμική εμπλοκή με την Ελλάδα, αμφισβητώντας ολόκληρη την θαλάσσια περιοχή των Δωδεκανήσων, κάτι φυσικά …που τον βολεύει αφάνταστα. 

Επίσης υπάρχουν φήμες για περιπολία αμερικανικών πολεμικών πλοίων κοντά στην επίμαχη περιοχή για τον «φόβο των Ιουδαίων». 

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, το τουρκικό  Υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι η ελληνική ακτοφυλακή στο Αιγαίο παρενόχλησε με πραγματικά πυρά  εμπορικό πλοίο.

Οι  Τούρκοι για να δείξουν πόσο νομοταγείς είναι έβαλαν  ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και έψαξαν το πλοίο και δήλωσαν  ότι δεν ανακάλυψαν ναρκωτικά όπως εικάζει η ελληνική πλευρά. 

Το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών (προβλέποντας εξελίξεις)  με ανακοίνωση  αναφέρει ότι  «σε μια παρόμοια εκδήλωση των προσδοκιών μας, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να τονίσουμε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ότι θα ήταν καλό  να μην επαναληφθεί και πάλι παρόμοιο περιστατικό. Η αξιολόγηση έγινε», καταλήγει η αμερικανική ανακοίνωση.

Οι Αμερικανοί προσπαθούν όπως πάντα να τηρήσουν αποστάσεις από τις δύο χώρες και θέλουν πραγματική ηρεμία για να κάνουν τις «δουλειές τους», διότι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση εντάσεις και διαξιφισμούς που μπορούν να οδηγήσουν σε πολεμικά επεισόδια σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως το Αιγαίο πέλαγος...

Όσο για το περιστατικό αναφέρεται ότι τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου Μ/V ACT εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών και είναι γνωστοί στις υπηρεσίες ασφαλείας της ΝΑ  Μεσογείου.

Ο ιδιόκτητης του εμπορικού πλοίου «φάντασμα»  είναι ο Γιουσούφ Ντουντάρ, αδελφός του Αμπντουραχίμ Ντουντάρ, βουλευτή του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, του ΑΚP!

Ο συγκεκριμένος καπετάνιος της «συμφοράς» εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις λαθρεμπορίας όπλων!

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως τελικά οι Τούρκοι δέχθηκαν 36 σφαίρες στο «κέλυφος» του φορτηγού ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το κατά πόσο υπάρχουν τραυματίες από το περιστατικό, δίνοντας άλλες εντυπώσεις.

Οι πρώτες δηλώσεις όμως  του Ερντογάν για το θέμα θα δώσουν και το στίγμα των προθέσεων των Τούρκων , οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα σημάνουν…πολεμικές επιχειρήσεις με την Ελλάδα.

Στην Βόρεια Συρία ρίχνουν τουρκικά αυτοκινούμενα πυροβόλα στις θέσεις των Κούρδων του YPG εδώ και δύο ώρες, θα θελήσουν όμως οι νεο-οθωμανοί να ακούσουν τώρα τους Αμερικανούς στο Αιγαίο; 


ΠΗΓΗ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...