Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

ΤΩΡΑ - ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ:TOYΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Πού θα το φτάσουν επιτέλους οι Τούρκοι;

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που βγήκε χθες τη νύχτα η Τουρκία τονίζει ότι η γεώτρηση στην ουσία αγνοεί τα αναφαίρετα δικαιώματα, επί των φυσικών πόρων, του τουρκοκυπριακού λαού του συνιδιοκτήτη του νησιού! 

Από ότι φαίνεται η Τουρκία επιθυμεί μερίδιο από τα κοιτάσματα που ενδεχομένως να βρεθούν από τις έρευνες του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total.  

Σήμερα μάλιστα πέρα από το γεγονός ότι αποφασίστηκε να σταλεί το Barbaros κοντά στην Κυπριακή ΑΟΖ, μια κίνηση για την οποία δεν εκδόθηκε ούτε και η συνηθισμένη NAVTEX που συνήθως ενημερώνει για τις επείμενες ενέργειες! 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες φαίνεται ότι τουρκικά πολεμικά πλοία κάνουν »βόλτα» στην περιοχή γύρω από την Κυπριακή ΑΟΖ!

To τραγικό όμως είναι πως εκτός απο το τουρκικό «Barbaros» στην περιοχή βόρεια της Κύπρου η Τουρκία ενισχύει την παρουσία τη με δύο τουρκικές φρεγάτες η μια εκ των οποίων ειναι η φρεγάτα TCG Gökçeada (F-494). 

Σύμφωνα με πληροφορίες “η Τουρκία δεν έχει δεμεύσει περιοχή” και τα τουρκικά πολεμικά πλοία “δεν έχουν προβεί σε παρενοχλήσεις και δεν υπάρχει δραστηριότητα που να εκτρέπει τις δραστηριότητες της γεώτρησης”.

Όσο αφορά αναφορές για τουρκικό υποβρύχιο στην περιοχή όπως δήλωσαν στο OnAlert οι ίδιες πηγές δεν υπάρχουν πληροφορίες για την δραστηριότητα τουρκικού υποβρυχίου “άλλωστε τα υποβρύχια ειναι για να μην φαίνονται”, είπαν χαρακτηριστικά.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η Τουρκία έστειλε την φρεγάτα TCG Gökçeada (F-494) στην Ανατολική Μεσόγειο για να παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες του γεωτρύπανου West Capella, που διεξάγει γεώτρηση στο οικόπεδο 11.

Χθες το βράδυ μάλιστα την ανησυχητική »ηρεμία» που επικρατούσε στην Κυπριακή ΑΟΖ  διαδέχτηκαν οι προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων γειτόνων μας οι όποιοι δείχνουν ξεκάθαρα την δυσαρέσκεια τους όσον αφορά τη γεώτρηση στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που βγήκε χθες τη νύχτα η Τουρκία τονίζει ότι η γεώτρηση στην ουσία αγνοεί τα αναφαίρετα δικαιώματα, επί των φυσικών πόρων, του τουρκοκυπριακού λαού του συνιδιοκτήτη του νησιού. 

Από ότι φαίνεται η Τουρκία επιθυμεί μερίδιο από τα κοιτάσματα που ενδεχομένως να βρεθούν από τις έρευνες του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total.

Το τουρκικό σεισμογραφικό «Barbaros», ξεκίνησε από το λιμάνι της Σινίφκης, ελάχιστες ώρες μετά τις δηλώσεις τούρκου αξιωματούχου, ότι θα διενεργήσουν έρευνες στον Κόλπο Μόρφου, ως αντίδραση στην γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Μέχρι στιγμής, το Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικού και Ωκεανογραφίας του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση ή ανακοίνωση (Navtex) σε σχέση με την δραστηριότητα του τουρκικού σεισμογραφικού.

Φύσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία παραβλέπει τις προειδοποιήσεις της Ελλάδας στέλνοντας το Barbaros, βάζοντας προκλητικά μέχρι και στρατιωτικά εμβατήρια να παίζουν στη διαπασών…

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...