Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ:Τουρκική φρεγάτα «πλεύρισε» το West Capella!

Πολύ πιο σοβαρό ήταν τελικά το πρώτο πολεμικό επεισόδιο στην Κυπριακή ΑΟΖ με την τουρκική φρεγάτα...

Η τουρκική φρεγάτα εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς πλεύρισε την εξέδρα του West Capella στα 3,8 ναυτικά μίλια. Εισήλθε δηλαδή στην κόκκινη ζώνη προστασίας και δέχθηκε προειδοποίηση από τη Δημοκρατία μέσω ασυρμάτου.

Η αποκάλυψη αυτή προκαλεί «σεισμό» καθώς σύμφωνα με τους σχεδιασμούς ασφαλείας η Τουρκία αψήφησε τους πάντες, μπήκε στην κόκκινη ζώνη θέτοντας όλους σε κατάσταση συναγερμού και φτάνοντας λίγο πριν την έναρξη πυρ.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του Σίγμα, σε κάποια στιγμή χθες, η φρεγάτα πλησίασε την εξέδρα του West Capella στα 3,8 ναυτικά μίλια. 

Λίγο αργότερα απομακρύνθηκε και σήμερα η φρεγάτα έπλεε σε απόσταση πέραν των πέντε ναυτικών μιλίων από τη γεώτρηση.

Eντύπωση προκαλεί όμως και η αντίδραση καθώς σε μια κίνηση που δείχνει προσπάθεια αποφυγής στρατιωτικοποίησης της κρίσης, Ελλάδα και Κύπρος έβαλαν την Κυπριακή Ακτοφυλακή να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά»!


Η Κύπρος προσπαθεί να κρατά χαμηλούς τόνους ώστε να μην επιβαρυνθεί το κλίμα ασφαλείας στην περιοχή αλλά όλα δείχνουν ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει και άλλο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η τ/κ εφημερίδα Kibris Postasi, η φρεγάτα έχει πλησιάσει αρκετά το ‘West Capella’ και για το λόγο αυτό επενέβη η ακτοφυλακή στέλνοντας μήνυμα «μην μπείτε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη».

Εντωμεταξύ, αλλαγή πορείας καταγράφηκε και για το Μπαρμπαρός το πρωί του Σαββάτου. Το τουρκικό ερευνητικό ενώ είχε αρχική κατεύθυνση την Μόρφου, το πρωί του Σαββάτου άλλαξε κατεύθυνση και η πορεία του οδεύει προς τα οικόπεδα 5 και 6.


To «6» ειδικά το θεωρούν προέκταση της υφαλοκρηπίδας τους!

Το Barbaros πέρασε δυτικά των ακτών της Πάφου και σε απόσταση 70 χιλιομέτρων (35 ναυτικών μιλίων περίπου) από τις δυτικές ακτές της Κύπρου και τώρα πλέει νοτιοδυτικά προς το “6”, εντός του οποίου αναμένεται να εισέλθει, αν δεν υπάρξει άλλη αλλαγή.

Πάντως, η ‘Αγκυρα δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...