Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ:Κατέρρευσε ο 7ος Στόλος - «Death Star» πλήττει το US NAVY!

Η εποχή «Star Wars» ξεκίνησε και επίσημα για τον κόσμο...
Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά ερευνούν περίπτωση κυβερνοεπίθεσης – η ορολογία που χρησιμοποιείται είναι cyber sabotage –  στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS John S. McCain ενώ έρχεται στη δημοσιότητα ακόμη ένα συμβάν! 


Το USS Antietam κλάσης Ticonderoga άρχιζε να χάνει 1.000 γαλόνια πετρελαίου στο λιμάνι του Τόκιο. Τα ηλεκτρονικά του συστήματα είχαν «τρελαθεί»!!!

Επίγειοι σταθμοί, ραντάρ στην ευρύτερη περιοχή και δορυφόροι χτύπησαν «κόκκινο».

Υπό τον βάρος των νέων απωλειών, σιωπηρά οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι δέχτηκαν ασύμμετρη επίθεση.

Υψηλόβαθμες Αμερικανικές και Ισραηλινές πηγές εμφανίζονται σίγουρες για περίπτωση κυβερνο-όπλου.

Αμερικανός αναλυτής ειδικός σε κυβερνοπόλεμο είπε ότι «υπάρχει σίγουρα κάτι παραπάνω από ανθρώπινο λάθος»

Ομως και η  άμεση παρέμβαση του Ναύαρχου Τζον Ρίτσαρντσον ο οποίος «διέταξε προσωρινή διακοπή όλων των επιχειρήσεων του στόλου σε όλο τον κόσμο» δείχνει ότι κάτι άλλο συμβαίνει.

Δεν απέκλεισε η σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη το USS John S. McCain να προκλήθηκε από εξωτερικό παράγοντα ή από κυβερνοεπίθεση.

Αναλυτές από τις ΗΠΑ σε δηλώσεις τους πριν λίγο είναι σίγουροι ότι κάτι άλλο έχει συμβεί.
«Δεν πρόκειται για μια απλή περίπτωση λάθους. Δεν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Που στρέφονται οι έρευνες

Το απόρρητο κυβερνο-όπλο που χρησιμοποίησε η Ρωσία εναντίον πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και αλλού με ικανότητες όχι απλής παρεμβολής αλλά δημιουργίας λανθασμένων συντεταγμένων στα αμερικανικά πλοία, φαίνεται ότι αποτελεί μόνο ένα απλό κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδίου για τον «Πόλεμο των Αστρων»!
 
Το 2016 έγινε γνωστό για πρώτη φορά ότι η Ρωσία πειραματιζόταν με κυβερνοόπλα που επηρέαζαν απλές χρήσεις όπως εφαρμογές κινητών τηλεφώνων.

Μάλιστα μια φορά κατάφερε να αλλάξει κατεύθυνση στους χρήστες του Pokemon Go στέλνοντας τους από το Κρεμλίνο προς το αεροδρόμιοVnukovo, 32 χλμ μακριά!

Τα βλέμματα στρέφονται όμως και αλλού...

Στον μυστηριώδη δορυφόρο, «Αντικείμενο 2014-28Ε»  που κανείς δεν γνωρίζει τον ρόλο και την αποστολή του...!

Αρκετοί πιστεύουν ότι η αποστολή του είναι βοηθητική καθώς μπορεί να μαζεύει διαστημικά απόβλητα. Άλλοι πιστεύουν πως προμηθεύει με καύσιμα ή κομμάτια για επισκευή δορυφόρων.

Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που πιστεύουν πως μπορεί να αποτελεί δορυφόρο-όπλο, που έχει ως αποστολή να καταστρέψει δορυφόρους που έχουν σταλεί στο διάστημα από ανταγωνιστές των Ρώσων!

Οι ιδιόμορφες τροχιακές του κινήσεις έχουν προκαλέσει πολλά ερωτηματικά...

Το μυστήριο με τον δορυφόρο έχει εξάψει τόσο πολύ τους ερασιτέχνες αστρονόμους και ειδικούς δορυφόρων, που συνεργάζονται μεταξύ τους και τον παρακολουθούν συνεχώς.

Έχει παρατηρηθεί ότι το αντικείμενο κάνει πολύ ακριβείς ελιγμούς κατά μήκος του ουρανού, όπως κάνουν και οι άλλοι ρώσικοι δορυφόροι.

Αυτό οδήγησε τις ΗΠΑ να χαρακτηρίσουν το διαστημικό σκουπίδι δορυφόρο αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του.

«Ό,τι κι αν είναι, δείχνει να είναι πειραματικό» ισχυρίζεται η Πατρίσια Λιούις, υπεύθυνη έρευνας του Τσάταμ Χάους και ειδική στη διαστημική ασφάλεια, και συμπληρώνει: «Μπορεί να έχει έναν αριθμό λειτουργιών, κάποιες συμβατικές και κάποιες στρατιωτικές».

«Μια πιθανότητα είναι να μπορεί να συλλέγει αντικείμενα. Άλλη, να φέρει σφαιρίδια που στοχεύουν άλλους δορυφόρους. Ή πιθανώς, να πρόκειται για επίθεση μέσω υπολογιστών σε άλλο δορυφόρο ή εμπλοκή συχνοτήτων».

Αρχικά, η Ρωσία ανακοίνωσε την εκτόξευση σκάφους που μετέφερε τρία πακέτα, χωρίς να ανακοινώσει την εκτόξευση του συγκεκριμένου δορυφόρου.

Οι ΗΠΑ το εξέλαβαν ως σκουπίδια...!

Μετά όμως, από κάποιες περίπλοκες αλλαγές πορείας, οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να το αναγνωρίσουν ως δορυφόρο, ενώ παράλληλα η Ρωσία αύξησε ξαφνικά τον δηλωμένο αριθμό δορυφόρων σε λειτουργία που κατέχει.

Μετά από κάποιες περίεργες κινήσεις, το εν λόγω σκάφος, κινήθηκε εναντίον άλλου αντικειμένου!

Αυτό μπορεί να σημαίνει πως τελικά βρήκε το στόχο του και η αποστολή έφτασε στο τέλος της, ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται κάποιοι από αυτούς που παρακολουθούν την πορεία του.

Αντί-δορυφορικά όπλα άρχισαν να αναπτύσσονται τη δεκαετία του ’50, ενώ η Ρωσία ανέπτυξε το δικό της πολεμικό δορυφόρο ονόματι Istrebitel Sputnik στις αρχές του 1960.

Ο συγκεκριμένος είχε ως αποστολή, να φτάνει κοντά σε στοχευμένους δορυφόρους και να πυροδοτεί πολεμικές κεφαλές που θα τους κατέρριπταν.

Επισήμως, η Ρωσία, εγκατέλειψε αυτό το πρόγραμμα, όμως οι φήμες άρχισαν να φουντώνουν όταν αποκαλύφθηκε πως η Ρωσία σχεδιάζει να αποχωρήσει από το πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, με στόχο να δημιουργήσει δικό της από το 2017, λέγοντας πως ο ήδη υπάρχων βλέπει μόνο το 5% της ρωσικής χώρας, ενώ ο νέος θα μπορεί να βλέπει, περισσότερο από το 90%.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...