Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

ΤΩΡΑ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ:Έκλεισε η Αθηνών – Σουνίου - Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι

Η φωτιά ενισχύεται συνεχώς λόγω των θυελλωδών ανέμων,
με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις ενώ το κύριο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο.


Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή. 

Λίγο μετά τις 21.30 και ενώ τα εναέρια μέσα είχαν σταματήσει να επιχειρούν στην περιοχή, υπήρξαν δύο αναζωπυρώσεις, στο ένα μέτωπο προς Λαγονήσι και στο δεύτερο μέτωπο προς Σαρωνίδα, που έφτασε στην παραλία.

Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης η αστυνομία, λίγο μετά τις 23.15, αποφάσισε τη διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, στο ύψος της οδού Σοφούλη, στο Λαγονήσι, μέχρι τη Σαρωνίδα.

Η επιχείρηση κατάσβεσης επικεντρώνεται στο βουνό, ακριβώς πάνω από την παραλία, μεταξύ των περιοχών Σκόρδι και Όλυμπος.

Στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, που κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Η πυρκαγιά έχει πλησιάσει κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά σύμφωνα με όσα τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι επίγειες επιχειρησιακές πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 10 πυροσβεστικά οχήματα και 20 άτομα πλήρωμα από Υπηρεσίες της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καθώς και με 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την 2η ΕΜΑΚ.

Συνολικά για την κατάσβεσή της θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, 80 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την περιφέρεια και 2 μηχανήματα ενώ μέχρι το τελευταίο φως από αέρος έκαναν ρίψεις 6 Ε/Π.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...