Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ:Τεράστια για τα ανθρώπινα δεδομένα…ασυνήθιστη ηλιακή δραστηριότητα!

Ειδικευμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου
για την εντελώς ασυνήθιστη ηλιακή δραστηριότητα τονίζοντας ότι αυτή είναι εκτός φυσιολογικής λειτουργίας, προκαλώντας πλήθος ερωτηματικών και έντονης παγκόσμιας «ανησυχίας».

Ο Ήλιος την Κυριακή το απόγευμα εκδήλωσε άλλο ένα εκρηκτικό ξέσπασμα, εξαπολύοντας μια ακόμη ισχυρή ηλιακή έκλαμψη.

Επρόκειτο για άλλη μία έκλαμψη της κατηγορίας Χ, της ανώτερης στη σχετική κλίμακα, η οποία έφθασε σε ισχύ Χ8,2, πολύ κοντά στην ισχύ της έκλαμψης Χ9,3 της 6ης Σεπτεμβρίου, που ήταν η πιο έντονη εδώ και 12 χρόνια.


Συνολικά, μέσα σε μια εβδομάδα, από τις 4 Σεπτεμβρίου, έχουν καταγραφεί στο μητρικό άστρο μας επτά ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (Solar Dynamics Observatory-SDO) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι ισχυρές εκρήξεις ακτινοβολίας, η οποία, αν και δεν μπορεί να διαπεράσει την «ασπίδα» της γήινης ατμόσφαιρας για να προκαλέσει προβλήματα υγείας στους ανθρώπους, είναι σε θέση να προκαλέσει προβλήματα στα επικοινωνιακά σήματα των δορυφόρων, στο σύστημα GPS κ.α.

Η έντονη ηλιακή δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό έχει κάπως εκπλήξει τους επιστήμονες, καθώς ο Ήλιος θεωρητικά βρίσκεται σε περίοδο ισχνής δραστηριότητας, εισερχόμενος πλέον στο ήσυχο ηλιακό ελάχιστο του 11ετούς κύκλου του.

Την προηγούμενη χρονική περίοδο είχαμε σχετικά μικρή ηλιακή δραστηριότητα.


Παρ‘όλα αυτά, ο ήλιος σημείωσε ξαφνικά μια έντονη ασυνήθιστη δραστηριότητα, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας συναγερμό στους επιστήμονες σε όλο τον πλανήτη.

Δύο τεράστιες ηλιακές κηλίδες είναι σήμερα ορατές στην επιφάνεια του Ήλιου, προκαλώντας μεγάλη  διαμάχη και εικασίες μεταξύ των ειδικών, για το τι ακριβώς λαμβάνει χώρα στον φωτεινότερο αστέρι του συστήματος μας.

Πρόκειται πιθανόν για ηλιακές καταιγίδες ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν ότι λαμβάνει χώρα μια τεράστια για τα ανθρώπινα δεδομένα…ασυνήθιστη  ηλιακή δραστηριότητα.

Τι συμβαίνει όμως τελικά με τον ήλιο; Θα πρέπει να ανησυχούμε για αυτή την κάπως ξεχωριστή ηλιακή συμπεριφορά;


Μια τεράστια  έκτασης γεωμαγνητική καταιγίδα θα προκαλούσε σύμφωνα με τους ειδικούς ζημιά αξίας  2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.

Αλλά αυτή η καταιγίδα, που προκαλεί παράλληλα και αφύσικα καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο θα ανέλθει  στο μεγαλύτερο άκρο της κλίμακας και θα αποτελέσει αντικείμενο πολλών αναλύσεων και ερευνών.

Δεν κατανοούμε πλήρως τα πάντα που συμβαίνουν...

Όμως, η δραστηριότητα κατά τις τελευταίες ημέρες, όταν ο ήλιος έπρεπε να βρίσκεται εντός της πιο ήρεμης περιόδου, δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικά διαστημικά φαινόμενα, τα οποία είναι πιθανά σε οποιοδήποτε στάδιο του ηλιακού κύκλου 11 ετών.

Το μόνο ερώτημα που παραμένει αυτήν την στιγμή είναι ένα:
Επηρέασαν αυτές οι δραστηριότητες του ήλιου την γη προκαλώντας τυφώνες τύπου IRMA ή λαμβάνει χώρα τίποτε άλλο που δεν κατανοούμε;

ΠΗΓΗ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...