Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Παγκόσμιο ΣΟΚ:Εκατοντάδες βομβαρδιστικά Β-52 με δυνατότητα ρίψης πυρηνικών βομβών τέθηκαν σε 24ωρη ετοιμότητα!

Μια άκρως ανησυχητική είδηση  για την παγκόσμια κατάσταση ασφαλείας
έρχεται από τις ΗΠΑ και στην ουσία επιβεβαιώνει το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την στάση των ΗΠΑ για Ιράν και Β.Κορέα.

Η αμερικανική πολεμική αεροπορία επαναφέρει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα εκατοντάδες βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-52 stratofortress θέτοντας τα  σε 24ωρη ετοιμότητα, κατάσταση η οποία παρατηρήθηκε και το 1991 πριν το πρώτο πόλεμο του Κόλπου.

Αυτό σημαίνει ότι τα ιστορικά αεροσκάφη B-52, με  πολλά «παράσημα» από την εποχή του Βιετνάμ που τώρα ευρίσκονται σε κατάσταση «μακράς αποθήκευσης» θα ενεργοποιηθούν ξανά, και θα   φορτωθούν με πυρηνικά όπλα τα οποία θα ρίξουν σε επικείμενη πολεμική σύγκρουση ανά τον πλανήτη!

«Αυτό είναι ακόμα ένα ακόμη βήμα για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι», δήλωσε ο Αμερικανός Α/ΓΕΑ Γκεν Ντεντ Γκολντφέιν , επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας, σε συνέντευξη που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια περιοδείας σε αεροπορικές βάσεις.

«Βλέπουμε και δεν σχεδιάζουμε προς το παρόν κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, ζυγίζοντας την πραγματικότητα της παγκόσμιας κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε,  και κοιτάμε το πώς θα εξασφαλίσουμε να  είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όλες...τις απαιτήσεις», κατέληξε ο ίδιος.

«Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται για πρώτη φορά από τον Ψυχρό Πόλεμο να θέσει σε 24ωρη επιφυλακή τα πυρηνικά βομβαρδιστικά.Τα πληρώματα των εξοπλισμένων με πυρηνικά όπλα αεροσκαφών B-52 θα είναι έτοιμα για απογείωση ανά πάσα στιγμή στην αεροπορική βάση Μπάρκσντεϊλ στη Λουιζιάνα» επιβεβαίωσε αμερικανική πηγή.
Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 μπορούν να μεταφέρουν περίπου 32 τόνους πυρηνικά και συμβατικά όπλα. Διαθέτουν οκτώ κινητήρες και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα χιλίων χιλιομέτρων την ώρα!

Ο Goldfein και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί τόνισαν ότι δεν έχει  δοθεί η εντολή άμεσης δράσης των βομβαρδιστικών αεροσκαφών, αλλά ότι προ το παρόν γίνονται  προετοιμασίες αναμένοντας όμως πιθανές «σοβαρές εξελίξεις».

Η κίνηση από μόνη της αποτελεί σαφές προοίμιο εξελίξεων σε σχέση με την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως από Ιράν και Β.Κορέα, τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν θέσει στο «στόχαστρο» των ισχυρών οπλικών εναέριων συστημάτων τους.

Το επόμενο διάστημα και ειδικά η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και η ισχύ της μετά τις αποκαλύψεις ύπαρξης ιρανικών πυρηνικών κεφαλών θα κρίνουν τα πάντα.   


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας 
και Ασφάλειας Πληροφοριών 
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...