Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ:Ειδικές δυνάμεις έτοιμες να συλλάβουν τον Πρόεδρο - Απέπλευσε μέχρι και ο Ισπανικός Στόλος!

Ωρα μηδέν για την Καταλονία αλλά και την Ευρώπη!
H ισπανική κυβέρνηση έχει έτοιμη μια ειδική ομάδα και συγκεκριμένο σχέδιο για τη σύλληψη του Puigdemont αμέσως μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας ενώ έχει αποπλεύσει μέχρι και ο Ισπανικός Στόλος για να επιβληθεί ναυτικός αποκλεισμός στην Καταλονία!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Βαρκελώνη βρίσκονται ήδη ειδικές δυνάμεις της εθνικής αστυνομίας, οι οποίες έχουν την εντολή να παρακάμψουν την αστυνομία της Καταλονίας (Mossos d’ Esquadra) στην περίπτωση που αυτή επιχειρήσει να προστατεύσει τον πρόεδρο της Περιφέρειας.

Ο Πουτζδεμόντ αναμένεται να πάρει τον λόγο στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) ενώπιον του κοινοβουλίου, όπου οι αυτονομιστές διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Ήδη, πάντως, γύρω από το κοινοβούλιο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις και το έχουν αποκλείσει από τους χιλιάδες οπαδούς της ανεξαρτησίας που έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται.

Παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις τραπεζών, οίκων αξιολόγησης (Moody’s, Fitch), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και ευρωπαίων ηγετών, οι Καταλανοί επιμένουν στην αναγνώριση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

«Θα είναι μια ιστορική μέρα ανεξάρτητα από το τι θα γίνει», δήλωσε στο Bloomberg ο Alejandro Quiroga, καθηγητής ισπανικής ιστορίας στο Πανεπιστίμιο του Νιουκάστλ.

«Η ένταση έχει αγγίξει τέτοια επίπεδα που κάτι πρέπει να γίνει και αν η κυβέρνηση θέλει να κηρύξει την ανεξαρτησία της, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή, καθώς έχει ακόμα τη διεθνή προσοχή».

Έκκληση Ισπανίας σε Πουτζεμόν «να μην προχωρήσει σε τίποτε το μη αναστρέψιμο»

Ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης κάλεσε σήμερα τον αυτονομιστή πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν «να μην προχωρήσει σε τίποτε το μη αναστρέψιμο», πριν από την ομιλία που ο τελευταίος πρόκειται να εκφωνήσει στο καταλανικό κοινοβούλιο και κατά την οποία ενδέχεται να προχωρήσει στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της περιφέρειάς του.

«Θέλω να ζητήσω από τον κ. Πουτζεμόν να μην προχωρήσει σε τίποτε το μη αναστρέψιμο, να μην πάρει κανέναν δρόμο χωρίς επιστροφή, να μην κάνει καμιά μονομερή δήλωση ανεξαρτησίας και να επανέλθει στη νομιμότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...