Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:«Κουνιέται» συθέμελα το υπερ-ηφαίστειο Yellowstone - σε επιφυλακή η FEMA!

Μεγάλες διαστάσεις  παίρνουν τα σενάρια περί έκρηξης του  Yellowstone
και της ευρύτερης περιοχής που το περιβάλει στην πολιτεία της Montana σημαίνοντας συναγερμό
σε όλες τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες όπως η FEMA.

Οι επιστήμονες κατέγραψαν ένα συνεχιζόμενο κύμα από 2500 σεισμούς μέσα  σε τρεις μήνες, σύμφωνα με ειδική μελέτη του Πανεπιστήμιο της Montana στις ΗΠΑ, και αποτελεί  το μεγαλύτερο αριθμό που καταγράφηκε ποτέ, σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό  Newsweek.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για 90.000 θανάτους άμεσα και ένα «πυρηνικό χειμώνα» σε όλες τις ΗΠΑ, αν το σούπερ ηφαίστειο εκραγεί.

Θα μπορούσε να απελευθερώσει στρώμα λιωμένης τέφρας 1.000 μίλια από το Εθνικό Πάρκο.

Θα ήταν 1.000 φορές πιο ισχυρό από την έκρηξη του 1980 στο Όρος της Αγίας Ελένης.

Μια ελαφριά ομίχλη θα υπήρχε πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτρέποντας τις ακτίνες του Ηλίου προκαλώντας χαμηλές θερμοκρασίες...!Από τις 12 Ιουνίου, έχουν καταγραφεί σχεδόν 2.500 σεισμοί στο αμερικανικό εθνικό πάρκο, θέτοντας όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους σε «ύψιστο συναγερμό» για πιθανή έκρηξη του ανενεργού ηφαιστείου η οποία όμως θα είχε επιπτώσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη...

Ως γνωστό, το Yellowstone είναι ένα ένα σούπερ ανενεργό ηφαίστειο, το μεγαλύτερο τους είδος του  στη Γη.

Συνολικά 115 σεισμοί αναφέρθηκαν στο πάρκο το Σεπτέμβριο σύμφωνα με την μηνιαία ενημέρωση σχετικά με τη δραστηριότητα στο Yellowstone.

Τους επιστήμονες δεν τους φοβίζει τόσο η  ένταση των σεισμών όσο το πλήθος τους και ότι είναι συνεχόμενοι εδώ και τρεις μήνες...

Περίπου το ήμισυ της σεισμικής δραστηριότητας στο Yellowstone ήταν μέρος του σεισμικού ανακατατάξεων, και συνέβησαν όταν πολλοί σεισμοί έλαβαν χώρα, σε εβδομάδες ή μήνες χωρίς σαφή ακολουθία, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς σεισμούς, όπου υπάρχει ένα κύριο γεγονός ακολουθούμενο από μια σειρά μετασεισμών.

Η δραστηριότητα σίγουρα έπεσε  από τον Αύγουστο, και το πλήθος των σεισμών  φαίνεται να τελειώνει, αν δεν τελειώσει, πιθανότατα θα έχουμε άλλες εξελίξεις, δήλωσε ο επικεφαλής του παρατηρητηρίου ηφαιστείου του USGS, Mike Poland.

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, το Πανεπιστήμιο της Γιούτα έχει καταγράψει  2.475 σεισμούς, με αποτέλεσμα το σύνολο των σεισμών  του 2017, μέχρι τώρα,  να είναι ίσο με αυτό του 1985, το οποίο διήρκεσε τρεις μήνες και  είχε πάνω από 3000 σεισμικές εκδηλώσεις.


ΠΗΓΗ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...