Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Τρομαχτική συγκέντρωση ισχύος γύρω από το Καστελόριζο - Μεγάλη κινητικότητα Τουρκικών πολεμικών ΝΑ της Ρόδου

Τρομαχτική συγκέντρωση ισχύος ΝΑ της Καρπάθου και σε Καστελόριζο
καθώς έχουν συγκεντρωθεί πλοία από τρεις ναυτικές δυνάμεις ενώ στον αέρα έλαβαν χώρα αερομαχίες τουρκικών-ελληνικών μαχητικών με τα αιγυπτιακά να είναι δίπλα και να έχουν λοκάρει και αυτά με τη σειρά τους, τους Τούρκους.

Αθήνα και Κάιρο περικύκλωσαν το Καστελόριζο με ισχυρότατη αεροναυτική δύναμη. 

Η Ελληνο-Αιγυπτιακή αρμάδα έφτασε τα χαράματα στο Καστελόριζο και απλώθηκε στη ΝΑ Μεσόγειο.

Μεγάλη κινητικότητα Τουρκικών πολεμικών πλοίων παρατηρείται μόλις 5ν.μ. ΝΑ της Ρόδου μεταξύ Λίνδου-Αφάντου. 

Η Άγκυρα προσπαθεί να κατασκοπεύσει, να υποκλέψει τις επικοινωνίες και να αναλύσει τις συχνότητες που χρησιμοποιούν τα πολεμικά πλοία της Ελλάδας και της Αιγύπτου που βρίσκονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Ρόδου, στο πλαίσιο της διμερούς άσκησης «Μέδουσα 2017».

Χθες η Άγκυρα έστειλε δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235 που, προκειμένου να πλησιάσουν την αρμάδα, έκαναν 37 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Σήμερα, ένα CN-235 και ένα ελικόπτερο της Τουρκίας πέταξαν στην ίδια περιοχή, σημειώνοντας τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Η Άγκυρα «οπισθοχώρησε» και προτίμησε να μη στείλει μαχητικά της στο Αιγαίο καθώς χθες σημειώθηκαν δύο εμπλοκές κατά τις οποίες οι τούρκοι χειριστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με περισσότερα ελληνικά μαχητικά από ότι περίμεναν ενώ δίπλα πετούσαν και αιγυπτιακά μαχητικά στο πλευρό ελληνικών.

Ενώ Αθήνα και Κάϊρο διεξάγουν την άσκηση «Μέδουσα 2017», η Άγκυρα έχει παράτυπα δεσμεύσει δύο τεράστιες περιοχές με NAVTEX για τις οποίες δεν έχει την σχετική δικαιοδοσία.

Ανάλογη προκλητική κίνηση της Άγκυρας υπάρχει και στο κεντρικό Αιγαίο ανατολικά της Σκύρου. Συγκεκριμένα με την NAVTEX 1103/17 η Τουρκία εξαγγέλλει για την 1η Νοεμβρίου άσκηση έρευνας και διάσωσης μέσα σε περιοχή που αμφισβητεί την Ελληνική και Κυπριακή δικαιοδοσία στα FIR Αθηνών και Λευκωσίας αντίστοιχα.

Πέρα όμως από το γεγονός αυτό, στην συγκεκριμένη περίπτωση η Άγκυρα είναι προκλητική καθώς μέσω των επιστημονικών ερευνών του ιταλικής σημαίας σκάφους «Odin Finder» για το οποίο έχει δεσμευτεί η περιοχή, η Τουρκία επιχειρεί αμφισβήτηση της Ελληνικής και Κυπριακής υφαλοκρηπίδας.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...