Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ:Έρχεται «κόλαση» φωτιάς - Μόλις 6 χλμ από το μεγάλο «μπαμ»!

Επιταγχύνονται οι πολεμικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
καθώς οι ιρανικές δυνάμεις μαζί με τον συριακό Στρατό και δυνάμεις της Χεζμπολάχ έκαναν το βήμα παραπάνω πλησιάζοντας τις ισραηλινές δυνάμεις στα 6 χλμ στο Γκολάν!

Μόλις 6 χλμ χωρίζουν ιρανούς και ισραηλινούς και όλα πλέον κρέμονται από μια κλωστή...

Έρχεται ολοταχώς πολεμική διένεξη μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ειδικά αν το τελευταίο καταστείλει την εσωτερική εξέγερση-ανατρεπτική δραστηριότητα που αντιμετωπίζει!

Παρά την προειδοποίηση του Ισραηλινού προέδρου Νετανιάχου ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχτεί καμία ιρανική στρατιωτική παρουσία κοντά στα βόρεια σύνορά του, οι δυνάμεις του Ασάντ, υποστηριζόμενες από Ιρανούς Φρουρούς πλησίασαν κοντά στο Ισραήλ.

Οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις που υποστηρίζονται σθεναρά από ιρανικές πολιτοφυλακές έχουν φτάσει κοντά σε μια στρατηγική συνοριακή περιοχή με το Ισραήλ και τον Λίβανο, σε μια νέα επέκταση της επιρροής της Τεχεράνης σε μια χώρα που είχε διασπαστεί από τον πόλεμο.

Ο συριακός στρατός και οι Ιρανοί σιίτες προχώρησαν ανατολικά και νότια του προπύργιου του Beit Jin υποστηριζόμενοι από  βαρύ πυροβολικό μετά από την μεγάλη επίθεση ξεκίνησε πριν από δύο μήνες για να καταλάβουν την περιοχή.

Ανησυχώντας για την επέκταση της επιρροής του Ιράν στη Συρία μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες αύξησε τις επιθέσεις του  εναντίον  ιρανών στόχων στη Συρία.

Στις αρχές του μήνα, μια ισραηλινή επίθεση σε βάση νότια της Δαμασκού, θεωρήθηκε ευρέως ότι αποσκοπούσε στην εκμηδένιση ιρανικού στρατιωτικού συγκροτήματος σύμφωνα με μια δυτική πηγή πληροφοριών.

Τον Δεκέμβριο, ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επανέλαβε την πολιτική του Ισραήλ , σύμφωνα με την οποία  δεν θα επιτρέψει την στρατιωτική κατοχύρωση του Ιράν στην Συρία,  σε ομιλία του στο Φόρουμ Saban στην Ουάσινγκτον, μια ημέρα πριν το Ισραήλ επιτεθεί  σε ιρανική βάση στη Συρία.

 «Δεν θα επιτρέψουμε σε ένα καθεστώς που επθυμεί την  εξόντωση του εβραϊκού κράτους να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και δεν θα επιτρέψουμε σε αυτό το καθεστώς να εδραιωθεί στρατιωτικά στη Συρία, όπως επιδιώκει να κάνει για τον εκφρασμένο σκοπό της εξάλειψης του κράτους μας», ανέφερε ο Netanyahu κατά την ομιλία του.

Το Ιράν αναμένεται να βάλει ως στόχο την δημιουργία ενός «σιιτικού διαδρόμου» , για τον εφοδιασμό των διϋλιστηρίων της Μεσογείου με 1.000000  βαρέλια την ημέρα, εξέλιξη που θα προκαλέσει άμεσο ανταγωνισμό στην περιοχή με τις Σαουδική Αραβία.

Παράλληλα, υπάρχει η πρόβλεψη ότι οι Ιρανοί θέλουν να περικυκλώσουν και να επιχειρήσουν να εξοντώσουν το Ισραήλ, το οποίο θεωρούν ως υπεύθυνο για την επιβολή κυρώσεων από το 1992 , οι οποίες προκάλεσαν πλείστα προβλήματα στην χώρα.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...