Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018

Δραματικές εξελίξεις στο Ιράν:Πολιορκούν αστυνομικά τμήματα και στρατόπεδα - O στρατός βγήκε στους δρόμους

Δραματικές εξελίξεις στο Ιράν καθώς ο πρόεδρος Χ.Ρουχανί
συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για να ληφθούν μέτρα εναντίον της κλιμακούμενης- ένοπλης πλέον- εξέγερσης. 

Ενοπλοι διαδηλωτές προσπαθούν να καταλάβουν αστυνομικά τμήματα και στρατόπεδα σε όλη τη χώρα. 

Ο πρόεδρος της χώρας αποδέσμευσε τους κανόνες εμπλοκής καθώς όπως είπε αριθμός τρομοκρατών του ISIS εισβάλουν στο Ιράν!
Tαυτόχρονα τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί πράκτορες ξένων χωρών μέσα στις πορείες που σκοτώνουν επίτηδες Ιρανούς για να κατηγορηθεί μετά η Τεχεράνη και να φουντώσει η ένοπλη εξέγερση!

Πλέον δόθηκε διαταγή σε σχηματισμούς των ενόπλων δυνάμεων να βγουν στους δρόμους με αυτόματα και πυροβόλα. 

Μέχρι τώρα είχαν εμπλακεί η πολιτοφυλακή Basij και η Αστυνομία καταστολής ταραχών υπό την διοίκηση των Ιρανών Φρουρών.

Ερχεται λουτρό αίματος...Οι 15 μέχρι τώρα νεκροί σε Tuyserkan 6, ShahinShahr 3, Dorud 4,  Izeh 2, θα είναι σταγόνα σε ωκεανό.


Πλήθος κινήθηκε προς την οικία του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη της χώρας, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ταυτόχρονα όπως έγινε γνωστό Κούρδοι, Αραβες και Αζέροι όλοι μέλη της αντιπολίτευσης συναντιούνται στο Παρίσι για να συζητήσουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν!
Τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσε η κρατική τηλεόραση, ενώ τα αραβικά Μέσα μεταδίδουν ότι οι νεκροί προέρχονται από σφαίρες, δίχως να διευκρινίζουν αν έγινε χρήση όπλων από αστυνομικούς.

«Δημόσια κτήρια, θρησκευτικά κέντρα και τράπεζες δέχθηκαν επίθεση και ορισμένα πυρπολήθηκαν. Αστυνομικοί τραυματίσθηκαν», τόνισε ο έπαρχος της πόλης στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης. Κατά τον ίδιον, οι διαδηλωτές κατέλαβαν ένα πυροσβεστικό όχημα και το έριξαν από μία πλαγιά. «Το όχημα παρέσυρε έναν ηλικιωμένο άνδρα και έναν έφηβο, οι οποίοι βρήκαν τον θάνατο», πρόσθεσε.

Ο χάρτης των εξεγέρσεων
Το Ισραήλ στηρίζει τις διαδηλώσεις
Ο Ισραηλινός υπουργός Μυστικών Υπηρεσιών Ίζραελ Κατζ ενθάρρυνε σήμερα τους Ιρανούς αντικαθεστωτικούς να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους, αλλά πρόσθεσε παράλληλα πως πολιτική της χώρας του είναι να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τεχεράνης.

«Το μόνο μπορώ να ευχηθώ είναι επιτυχία στον Ιρανικό λαό στον αγώνα του για ελευθερία και δημοκρατία», δήλωσε ο Κατζ, μιλώντας στην ραδιοφωνία των ενόπλων δυνάμεων.

«Εάν οι άνθρωποι κατορθώσουν να επιτύχουν ελευθερία και δημοκρατία, πολλοί από τους φόβους για το Ισραήλ και ολόκληρη την περιοχή θα εξαφανισθούν», υποστήριξε.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...