Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ:Βρετανός Α/ΓΕΣ «Ετοιμαζόμαστε για τον Γ'ΠΠ» – Έρχεται Αρμαγεδδών

Συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο Βρετανός Αρχηγός Στρατού
όσον αφορά την περίπτωση να ξεσπάσει ένας παγκόσμιος πόλεμος αρχικά μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας και μετά να εξελιχθεί στον Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο επικεφαλής του βρετανικού γενικού επιτελείου, στρατηγός Sir Nicholas Carter, περιέγραψε τη Ρωσία ως το κράτος που απειλεί άμεσα το Ηνωμένο Βασίλειο από τον ψυχρό πόλεμο και προειδοποίησε ότι οι εχθροπραξίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα από ό, τι αναμένουν πολλοί ειδικοί σύμφωνα με  τον Guardian.

Μιλώντας στο Βασιλικό αμυντικό Ινστιτούτο, ο Κάρτερ είπε ότι η σύγκρουση με τη Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει με απρόβλεπτο τρόπο.

«Δεν πρόκειται για κρίση ή σειρά κρίσεων, τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Πρόκειται για μια στρατηγική πρόκληση».

Ο ίδιος μάλιστα αφιέρωσε ολόκληρη σχεδόν την  ομιλία του 40 λεπτών στην ρωσική απειλή. Για να πείσει μάλιστα έδειξε και  ένα βίντεο τριών λεπτών το οποίο έδειχνε την ρωσική δύναμή σε σύγχρονα αεροσκάφη, υποβρύχια και άλλο υλικό.

Ο Βρετανός Α/ΓΕΣ απαίτησε νέα κονδύλια από την κυβέρνηση για να συμβαδίσει η χώρα του με τη Ρωσία.

Περιέγραψε αυτόν το νέο πόλεμο, ως «υβριδικό», ο οποίος περιλαμβάνει την αξιοποίηση της ενέργειας, τις δωροδοκίες, τις διεφθαρμένες επιχειρηματικές πρακτικές, το κυβερνοπόλεμο , τις στοχευμένες  δολοφονίες, τα ψεύτικα νέα, την προπαγάνδα και φυσικά τον στρατιωτικό εκφοβισμό.

Περιέγραψε τη Ρωσία ως την «πιο πολύπλοκη και πιθανή πρόκληση για την ασφάλεια που αντιμετώπισε η Βρετανία από τον ψυχρό πόλεμο».

«Ο κίνδυνος που διατρέχουμε περιγράφεται μάλλον σαν μια χρόνια λοιμώδης νόσος που «απλώνεται» επάνω σε μας, μειώνοντας την ικανότητά μας να δράσουμε, και αυτό θα πρέπει να περιοριστεί σημαντικά, αλλιώς θα  είμαστε οι χαμένοι αυτού του ανταγωνισμού . Η Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει εχθροπραξίες νωρίτερα από ό, τι περιμένουμε, και πολύ νωρίτερα από ό, τι θα κάναμε σε παρόμοιες συνθήκες», είπε.

«Πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν ένα πολύπλοκο σύστημα επιθέσεων  όχι απαραίτητα με μικρούς «πράσινους άνδρες» ( έτσι ονομάζουν στην δύση τους Ρώσους στρατιώτες). Δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε τίποτα ως δεδομένο με  ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα ως πρότυπο για το μέλλον», τόνισε ο ίδιος.


Σύμφωνα με ειδικούς, οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις θα χειροτερεύσουν το 2018.

Στις  29 Ιαν. 2018, ο Τραμπ θα παρουσιάσει στο Κογκρέσο μια λίστα   Ρώσων επιχειρηματιών με στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο, οι οποίοι  θα δεχθούν μια νέα σειρά οικονομικών κυρώσεων.

Η Μόσχα, όπως αναμένεται, θα «χτυπήσει» με τον ίδιο τρόπο και έτσι θα γενικευθεί ο οικονομικός πόλεμος. 

Το  2018 όμως είναι χρόνος εκλογών στη Ρωσία και ήδη έχουν ξεκινήσει οι ρωσικές αιτιάσεις για δυτική «παρέμβαση».


Ρωσία και ΗΠΑ ολισθαίνουν σε μια μόνιμη συγκρουσιακή σχέση στο ορατό μέλλον. Η πρόσφατη κόντρα τους  στο Συμβούλιο Ασφαλείας θυμίζει την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Η ρωσική πολιτική μπορεί επίσης να σκληρύνει ακόμα  πιο πολύ, καθώς  αρχίζει να προσαρμόζεται αναγκαστικά στην νέα «σκληρή» πραγματικότητα.

Επίσης η συμμαχία Κίνας –Ρωσίας αλλάζει εντελώς τα δεδομένα, ενώ η  Ρωσία ξεκίνησε ήδη  την παράδοση του πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Κίνα.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...