Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Ετοιμη να εκραγεί η χώρα: Ντου λάθρο στην Πάτρα – Αγριο ξύλο στην Αθήνα – Βουλιάζουν τα νησιά

H χώρα βρίσκεται πλέον στο έλεος του Θεού...
Το κράτος πλέον δεν υπάρχει, η ανασφάλεια κυριεύει τον πολίτη, ενώ οι...πρόσφυγες πλέον έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους Ελληνες πολίτες.

Σε γενικό συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές της Πάτρας

Επί ποδός είναι η αστυνομία και το λιμενικό καθώς μετανάστες έσπασαν τον φράχτη του λιμανιού και κινούνται στο σημείο που βρίσκονται τα φορτηγά που περιμένουν τον απόπλου των πλοίων.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού έχουν ήδη κινητοποιηθεί προκειμένου να απομακρύνουν τους μετανάστες.


Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφονται σε ερασιτεχνικό βίντεο από την πλατεία Βάθη.

Οπως θα δείτε στο βίντεο, μετανάστες κρατούν μαχαίρια και λοστούς! Ανοχύρωτη η πρωτεύουσα της Ελλάδας με λίγα λόγια...

Έτοιμα να «εκραγούν» τα νησιά του Β. Αιγαίου!

13.000 μετανάστες και πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας με χωρητικότητα τις 5.500

Αυξάνονται οι νέοι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ χιλιάδες αιτήσεις ασύλου μένουν σε εκκρεμότητα.

Καμπανάκι από τους οι φορείς κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή καθώς σύμφωνα την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου:

«Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σήμερα βρίσκονται 13.000 μετανάστες και πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας που δεν ξεπερνούν σε χωρητικότητα τις 5.500. Μόνο τις τελευταίες 25 μέρες έχουν έρθει στο σύνολό τους στα νησιά του Βορείου Αιγαίου 2.536 μετανάστες και πρόσφυγες, όταν πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 610.

Η Λέσβος έχει 8.095 μετανάστες και πρόσφυγες. Ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι ήταν 3.050. Πέρυσι ήταν 6.500 φέτος 13.000 συνολικά σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου».

Όπως ανέφερε η κυρία Καλογήρου χρειάζονται τουλάχιστον 35 μήνες για να εξεταστούν οι αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα!

Οι αιτήσεις ασύλου που εκκρεμούν είναι χιλιάδες. Το επίσημο στοιχείο είναι ότι το 2018 κατά το πρώτο τρίμηνο έχουν κατατεθεί στη Λέσβο μόνο 4.400 αιτήσεις ασύλου».

Ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελοπουλος δήλωσε:

«Με τεράστιο κόπο στεκόμαστε όρθιοι. Η αστυνομία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν. Η αστυνομία μας λέει δεν έχουμε δυνάμεις, δεν έχουμε κόσμο, δεν έχουμε βάρδιες, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε.

Τα νησιά είναι ένα καζάνι που βράζει δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη αναμονή.

Δεν μπορεί η κατάσταση να προχωρήσει έτσι, υπάρχει μία προφανής πραγματικότητα. Το νομοσχέδιο για να λειτουργήσει προϋποθέτει την οργάνωση της πολιτείας, τη λήξη των τεχνικών δυσκολιών. Τα ασυνόδευτα παιδιά στη Σάμο είναι 58 αυτή τη στιγμή πρέπει να μεταφερθούν στην ενδοχώρα γιατί τα νησιά δεν μπορούν να προσφέρουν πια υπηρεσίες».

«Οι δήμοι έχουν εισπράξει όλα και όλα 5,5 εκατομμύρια ευρώ από τα 540 εκατομμύρια που προβλέπει η ευρωπαϊκή βοήθεια. Καταλαβαίνετε πως προκαλούνται αντιδράσεις στον τοπικό πληθυσμό όταν μαθαίνουν αυτά τα στοιχεία όπως μαθαίνονται και όπως ακούγονται».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα το πρόβλημα θα γιγαντωθεί στον Έβρο:

«Φαίνεται ήδη αυτές τις τελευταίες εβδομάδες ο τρόπος κατεύθυνσης από την γείτονα χώρα και θα αντιμετωπίσουμε πολύ φοβάμαι μία κατάσταση ανεξέλεγκτη που θα ξεπερνάει κατά πολύ σε ημερήσια βάση τα 340 άτομα. 

Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε τα σύνορα. 

Είναι η μόνη λύση αυτή; Οχι. 

Και εγώ αν ήμουν πρόσφυγας θα περίμενα ένα χρόνο στα σύνορα για να περάσω. 

Απλά θα δοθεί ο χρόνος μα ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασύλου προκειμένου να διεκπεραιώνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις αιτήσεις. Δυστυχώς στην συμφωνία ευρωπαϊκής ένωσης Τουρκίας ξέρει το εύρος και θα το βρούμε μπροστά μας το καλοκαίρι».

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...