Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: Η Άγκυρα «ακρωτηριάζει» το Καστελόριζο - Εμπλοκή με οπλισμένα τουρκικά μαχητικά

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να υλοποιούν βήμα-βήμα τα άνομα σχέδια τους
στο Αιγαίο και με την ευκαιρία της άσκησης «EFES-2018» και «Beyaz Firtina», περικυκλώνουν ξανά το Καστελόριζο το οποίο τους « χαλάει» τα σχέδια για την περιβόητη «μεσογειακή ΑΟΖ» την οποία θέλουν να ανακηρύξουν πρώτοι φέρνοντας την Ελλάδα προ τελεσμένων γεγονότων.
 
Η Τουρκία ανακοίνωσε για αυτόν τον λόγο  «άσκηση έρευνας και διάσωσης» CSAR , δεσμεύοντας θαλάσσιες εκτάσεις, που απομονώνουν το Καστελόριζο εντελώς από το υπόλοιπο νησιωτικό σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού επιτελέιου, στις 3 Μαΐου και για τέσσερις ώρες (13:00 – 17:00μμ), οι Τούρκοι δεσμεύουν όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Μέσω τέτοιων ασκήσεων διαφόρων τύπων και «μορφών» οι νέο-οθωμανοί προσπαθούν, σύμφωνα με την πάγια τακτική τους να προκαλέσουν αίσθημα κατωτερότητας στην ελληνική πλευρά,  κάνοντας παράλληλα προβολή ισχύος  με τα νέα ναυτικά συστήματα τους.

Αυτή η νέα Τουρκική πρόκληση ακολουθεί στο πνεύμα του νέου πολέμου με NAVTEX και anti-NAVTEX μεταξύ Λευκωσίας και Άγκυρας σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά της Αμμοχώστου και δυτικά της Πάφου.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίστηκαν για ακόμη μια ημέρα οι παραβιάσεις στο Αιγαίο

Ειδικότερα, σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου, προέβησαν ένα ελικόπτερο και τρία ζεύγη τουρκικών F-16 που εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Σε δύο περιπτώσεις, η διαδικασία της αναχαίτισής τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, καταγράφηκαν 4 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Tα 4 από τα 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό όμως μαζί με την ελληνική πολεμική αεροπορία προκαλούν «νευρικό κλονισμό» στο τουρκικό γενικό επιτελείο,  το οποίο γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τις ελληνικές στρατιωτικές  δυνατότητες, έτσι τους μένουν...προς το παρόν...μόνο οι λεκτικές προκλήσεις του Ερντογάν και των απίστευτων συμβούλων του.

Όπως γίνεται αντιληπτό το Καστελόριζο « εξαφανίζεται» ως δια μαγείας από την περιοχή,  και απλά για την Τουρκία» δεν υπάρχει», διότι έτσι διευκολύνονται καλύτερα τα σχέδια τους.

Το προκλητικότατο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ανατολική μεσόγειο Θάλασσα είναι μια «ημίκλειστη θάλασσα» με  υφαλοκρηπίδα και αποκλειστική οικονομική ζώνη, με πολλούς περιορισμούς, οι οποίοι κανονικά θα πρέπει να καθορίζονται από όλα τα παράκτια κράτη της περιοχής
(συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας), βάση συμφωνίας και με βάση τις αρχές της ισότητας.

Εδώ οι Οθωμανοί σύμφωνα με το κείμενο δεν ζητούν, αλλά απαιτούν «σκιαγραφώντας» τις κινήσεις  τους για το επόμενο διάστημα.

Η Τουρκία, αν και το κράτος με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο, τονίζει το δημοσίευμα, αποκλείεται από ορισμένες πραγματικές εφαρμογές, επειδή η πλειοψηφία των χωρών της περιοχής της αρνούνται τις «δικαιοδοσίες αυτές».

Η Τουρκία θα κινηθεί σύμφωνα με τους αναγκαίους νομικούς, πολιτικούς και οι τεχνικούς κανονισμούς «για να λάβει το νόμιμο μερίδιο του υποβρύχιου πλούτου» της περιοχής, καταλήγουν οι Τούρκοι.

Δηλαδή ξεκινούν νομικό αγώνα για την διεκδίκηση ΑΟΖ έως κάτω από την Κρήτη και την Κύπρο, ενώ συγχρόνως προετοιμάζονται με όλα τα μέσα, πρώτα να το «επιβάλουν» σε όλες τις παράκτιες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Η Τουρκία αυτήν την χρονική περίοδο «τρέχει» ένα από τα μεγαλύτερα και μαζικότερα αμυντικά προγράμματα που υλοποιεί χώρα του ΝΑΤΟ , ενδεικτικό των έντονων προετοιμασιών για το «πανηγύρι» που θα λάβει χώρα λίαν συντόμως  στην Ανατολική Μεσόγειο με κύριο μενού τους υδρογονάθρακες.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...