Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ

Στην τελική ευθεία για πόλεμο με το Ιράν...
Πριν λίγο σε ενημέρωση του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Τ.Μάτις, ειπώθηκε πως ένας πόλεμος Ισραήλ-Ιράν είναι πλέον ορατός...

Οι δηλώσεις έχουν ξεφύγει απ όλες τις πλευρές και το σίγουρο είναι πως η θύελλα έρχεται…

«Μπορώ να δω πως μπορεί να ξεκινήσει, Δεν είμαι σίγουρος πότε ή που».

«Πιστεύω πως είναι πολύ πιθανό στην Συρία επειδή το Ιράν συνεχίζει τον πόλεμο δια αντιπροσώπων εκεί μέσω της Χεζμπολάχ».

Και ο Στρατηγός Ντάνφορντ, ανέφερε με τη σειρά του ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν όλες τις απειλές από το Ιράν. Είναι η πυρηνική απειλή, η πυραυλική απειλή, η κυβερνο-απειλή, είναι η ναυτική απειλή και η τροφοδότηση των αντιπροσώπων του».

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Α.Λίμπερμαν, ανέφερε στον Τ.Μάτις ότι:
 «τα ιρανικά φορτία με όπλα προς τη Συρία προορίζονται για επιθέσεις κατά του Ισραήλ».
«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλον λόγο».

Οπως ενημερώσαμε χτες ο Αμερικανός διοικητής της CENTCOM (διοίκηση Μέσης Ανατολής) στρατηγός Joseph Votel επισκέφθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα το Τελ Αβίβ, μια επίσκεψη που έγινε αργότερα γνωστή, ενώ ισραηλινός υπουργός Άμυνας Avigdor Liberman βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ και να συζητήσει την κατάσταση στη Συρία.

Ο Liberman όπως συναντίεται αυτή την ώρα με τον Υπουργό Άμυνας James Mattis και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας John Bolton, σε μια «καυτή» συνεδρίαση για το μέλλον ολόκληρης της περιοχής.


«Αν χτυπήσετε Τελ Αβίβ, χτυπάμε Τεχεράνη» απαντά το Ισραήλ στις απειλές Ιράν
Το Ισραήλ θα ανταποδώσει ενδεχόμενη ιρανική επίθεση πλήττοντας την Τεχεράνη, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ δεν θέλει πόλεμο...αλλά αν το Ιράν επιτεθεί στο Τελ Αβίβ, θα χτυπήσουμε την Τεχεράνη», δήλωσε ο Άβιγκντορ Λίμπερμαν στον αραβόφωνο, σαουδαραβικής ιδιοκτησίας ειδησεογραφικό ιστότοπο Elaph, που έχει έδρα του το Λονδίνο.

«Κάθε προχωρημένο φυλάκιο στο οποίο βλέπουμε να τοποθετείται στρατιωτικά το Ιράν στη Συρία, θα το καταστρέφουμε, και δεν θα το επιτρέψουμε αυτό με όποιο τίμημα», δήλωσε ο Λίμπερμαν στον Elaph.

Κάλεσμα του Χαμενεΐ στους απανταχού μουσουλμάνους

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κάλεσε σήμερα τα μουσουλμανικά έθνη να ενωθούν εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας πως η Τεχεράνη δεν θα παραδοθεί ποτέ στο «μπούλιγνκ», σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

«Το ιρανικό έθνος έχει αντισταθεί με επιτυχία στις ψευτοπαλικαρίστικες προσπάθειες της Αμερικής και άλλων αλαζονικών δυνάμεων και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε...

Όλα τα μουσουλμανικά έθνη θα πρέπει να αντιτεθούν ενωμένα στην Αμερική και σε άλλους εχθρούς», δήλωσε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Η ανώτατη αρχή του Ιράν επέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επειδή είπε την Τρίτη ότι κάποιες χώρες στη Μέση Ανατολή «δεν θα αντέξουν ούτε μία εβδομάδα» χωρίς την προστασία των ΗΠΑ.

«Τέτοια σχόλια είναι ταπεινωτικά για τους μουσουλμάνους...Δυστυχώς στην περιοχή μας διεξάγεται ένας πόλεμος ανάμεσα σε μουσουλμανικές χώρες.

Οι οπισθοδρομικές κυβερνήσεις κάποιων μουσουλμανικών χωρών πολεμούν με άλλες χώρες», είπε ο Χαμενεΐ.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...