Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν τρεις βάσεις στην Αλβανία με τρομερή ισχύ πυρός!

Επικίνδυνα παιχνίδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια
καθώς μετά την βάση BONDSTEEL στο Κοσσυφοπέδιο τώρα κινούνται προς την μετατροπή της Αλβανίας σε φρούριο συζητώντας για τρεις μεγάλες χερσαίες, ναυτικές, αεροπορικές βάσεις με 120 αμερικανικά αεροσκάφη, 10 χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα, όλα τα είδη των πυραυλικών συστημάτων, μετατρέποντας την Αλβανία σε μια υπερμεγέθη αμερικανική βάση.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα προσφέρει «γη και ύδωρ» στις ΗΠΑ και με μια κίνηση ματ παραχώρησε ολόκληρο το αλβανικό έδαφος για την δημιουργία  αμερικανικών βάσεων με χιλιάδες στρατιώτες και οπλικά συστήματα.

Το σχέδιο αυτό όμως ακυρώνει τα σχέδια Ερντογάν για την δημιουργία τουρκικών βάσεων στην χώρα με τα πλάνα να περιλαμβάνουν αεροδρόμια και λιμάνια που τώρα θα χρησιμοποιούν οι αμερικανικές δυνάμεις. 

Για τον σκοπό αυτόν ο Ράμα είχε στείλει  την υπουργό Άμυνας Olta Xhacka σε ειδικές μυστικές αποστολές, προσφέροντας τα πάντα στην αμερικανική πλευρά σε σχέση με το θέμα αυτό.
Τέτοια προσφορά είχε γίνει στην αμερικανική πλευρά και από τους πρώην πρωθυπουργούς Ιλιρ Μέτα και  Σαλί Μπερίσα. Ωστόσο, στο πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων της ρωσικής παρουσίας στα Βαλκάνια, η αλβανική πλευρά επανέλαβε το αίτημα με την υπουργό  Xhaçka.

Η συμφωνία που υλοποιήθηκε με τις ΗΠΑ τελικά  έδωσε «αέρα» στα Τίρανα  που θεωρούν ότι  η χώρα τους θα γίνει η μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Η Αλβανίδα ΥΠΑΜ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στις ΗΠΑ και κατά την συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Τζέιμς Ματίς, αφού πρόσφερε τα  πάντα ζήτησε από την Ουάσιγκτον να εξετάσει την δυνατότητα η χώρα της να λειτουργήσει ως σημείο επαφής στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι πληροφορίες φέρουν τις ΗΠΑ να κατασκευάζουν τρεις αμερικανικές βάσεις στην Αλβανία ενώ άλλες πηγές τονίζουν ότι θα αφιχθούν τον επόμενο μήνα σε αλβανικά αεροδρόμια 120 αμερικανικά αεροσκάφη, 10 χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα, όλα τα είδη των πυραυλικών συστημάτων, μετατρέποντας την Αλβανία σε μια υπερμεγέθη αμερικανική βάση.


Προχθές σε αλβανικό αεροδρόμιο προσγειώθηκαν 33 ελικόπτερα Apache αναμένεται να έρθουν ακόμη 120 μαχητικά  αεροσκάφη και τεθωρακισμένα οχήματα.

«Η Αλβανία έχει δείξει ότι το γεωγραφικό της μέγεθος είναι πολύ μικρότερο από τη σημαντική συμμετοχή της στη συμμαχία. Ως αποφασισμένος σύμμαχος, η Αλβανία προσφέρει πλέον του βάρος της», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός κατά τη συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα.

Εκθείασε επίσης τον ρόλο της Αλβανίας να μην επιτρέψει, όπως είπε, ‘την καταστροφική ρωσική επιρροή στην περιοχή».

«Η δέσμευση της Αλβανίας για το μέρος του φορτίου που ανήκει σε αυτήν, έρχεται σε μια εποχή που η Ρωσία επιδιώκει να διαιρέσει τη συμμαχία μας. Επίσης, λίγες χώρες της περιοχής έχουν την επαγρύπνηση της Αλβανίας για την καταστροφική ρωσική επιρροή στην περιοχή και σας συγχαίρω για το έργο σας στη διατήρηση της ακεραιότητας των αλβανικών θεσμών, δήλωσε ο Ματίς, όπως αναφέρει η Φωνή της Αμερικής.

Ρωσία και Ελλάδα αποτελούν απειλή για την Αλβανία σύμφωνα με την Αλβανίδα ΥΠ.ΑΜ.

Άγνωστη θα είναι και η τύχη της στρατιωτικο-οικονομικής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας στην οποία περιλαμβάνονταν και  ο εκσυγχρονισμός από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας του στρατιωτικού αεροδρομίου της Κούτσοβας, ενός από τα τρία στρατιωτικά αεροδρόμια που διαθέτει η Αλβανία στην κεντρική-νότια περιοχή της χώρας.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην περιοχή του Μπεράτ, νοτιο-ανατολικά του Ελβασάν (40.7719°N 19.9019°E) με κωδικό κλήσης LAKV, Έχει μήκος διαδρόμου 2.853 μέτρα και η συμφωνία αφορά την επέκτασή του μέχρι τα 3.500 μέτρα και την αναβάθμιση του συνόλου των ραδιοβοηθημάτων, ραντάρ τροσέγγισης κλπ.

Το κρίσιμο στοιχείο είναι πως απόλυτα έγκυρες πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι σε πρωτόκολλο που δεν κοινοποιήθηκε στην αλβανική Βουλή, προβλέπονταν  η χρήση του αεροδρομίου και από τις...τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Τώρα όμως θα τα πάρουν όλα οι ΗΠΑ και δεν αφήσουν στον Ερντογάν ούτε « κοκαλάκι»!

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...