Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: «Να αναλάβει ο Στρατός της διακυβέρνηση της χώρας»!

Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ρέθυμνο – Αλληλεγγύη – Ανατροπή
Κωστής Πολοπετράκης, πρότεινε ο στρατός να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, προκειμένου η χώρα να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Μιλώντας σε εκδήλωση του «Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος Κρητών» η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ρέθυμνο, δήλωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς τη χρήση βίας και με διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Μάλιστα, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει διαμόρφωση της κοινής γνώμης, προς αυτήν την κατεύθυνση, ένα έργο το οποίο, όπως ανέφερε, έχει αναλάβει το «Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών».

Όπως ανέφερε ο κ. Πολοπετράκης: Πρέπει ν’ απομονώσουμε το πολιτικό σύστημα. Όπως λειτουργεί σήμερα το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύσει. Σκέφτομαι ότι θα πρέπει ν’ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός. Δεν αναφέρομαι σε χρήση βίας και ακραίων επιλογών.

Διαδικασίες προβλέπονται από το Σύνταγμα σε σχετικά άρθρα. Πως θα γίνει αυτό; 

Θα γίνει με τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση αυτή. Αυτό είναι έργο του «Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος Κρητών». 

Φανταστείτε, βάλτε τη φαντασία σας να λειτουργήσει αν ακουστεί και ακούγεται επανειλημμένως, ότι το Κίνημα Κρητών εζήτησε τον στρατό εζήτησε τον στρατό να βγάλει από το αδιέξοδο τη χώρα».

Από την άλλη πλευρά, ο Επικεφαλής της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή» Μιχάλης Ανδρουλάκης, καταδίκασε τη θέση του δημοτικού συμβούλου, τονίζοντας ότι δεν εκφράζει τον ίδιο και την παράταξη και έθεσε εκτός παράταξης τον κ. Πολοπετράκη. Ο Μιχάλης Ανδρουλάκης δήλωσε στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα»:

Εμένα προσωπικά αλλά και την παράταξη μου, με την οποία συζήτησα το θέμα, τα όσα είπε ο κ. Πολοπετράκης δεν μας εκφράζουν. Όταν εδώ παλεύουμε, αγωνιζόμαστε για ζητήματα δημοκρατίας, ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης με την απλή αναλογική για να μπορούν οι κοινωνίες να εκφραστούν όσο γίνεται περισσότερο, όταν αυτό που πιστεύουμε και το δείχνουμε, είναι η εμπιστοσύνη μας στη δημοκρατία και τη διεύρυνση της, δεν μπορεί να ‘ρχεται ο Κώστας Πολοπετράκης και να λέει ότι την πολιτική λύση στην Ελλάδα θα τη φέρει ο στρατός. 

Άκουσα πρώτα τη δήλωση του, γιατί δεν είχα υπόψη μου και αμέσως μίλησα με τους συμβούλους της παράταξης μας και πήραμε απόφαση ότι εφόσον πιστεύει αυτή τη θέση βγαίνει εκτός της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή. Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...