Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

ΤΩΡΑ - ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΠΟ ΤΑ ''ΣΠΛΑΧΝΑ'' ΤΗΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗΣ ΜΟΣΑΝΤ

Βαδίζουμε ολοταχώς προς μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση Ρωσίας και Ισραήλ,
σύμφωνα με «ισραηλινά χείλη», με τις δύο χώρες να διαθέτουν πραγματικά τεράστια συμφέροντα στην Συρία, μια χώρα, η οποία ευρίσκεται ουσιαστικά στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Η πανίσχυρη υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ Mossad μέσω του πρώην διευθυντή της Efraim Halevy, ανακοίνωσε ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ  Ισραήλ και Ρωσίας στην Συρία κάτι που περιπλέκει ακόμα πιο πολύ τα πράγματα.

Ο Efraim Halevy μόνο τυχαίος δεν είναι. Γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις εντός Ισραήλ-Συρίας και ΗΠΑ και ξέρει που πάει το πράγμα. 

Εικάζουμε ότι τα όσα είπε είναι εσκεμμένη διαρροή σε συντονισμό με τις ΗΠΑ...

Ειδικά σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ ενισχύουν σημαντικά τις δυνάμεις τους στην περιοχή.

Αλλωστε τα σημερινά πλήγματα έγιναν με βάση πληροφορίες τις οποίες παρέδωσε το ίδιο το Ισραήλ το οποίο μπορεί να μην βομβάρδιζε αλλά παρείχε άλλου είδους διευκολύνσεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ισραήλ Channel 10, ο Halevy αξιολόγησε την πρόσφατη ένταση μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας ως πάρα πολύ σοβαρή.

Δηλώνοντας ότι η πιθανότητα πολέμου με τη Ρωσία αυξάνεται, ο Halevy συνέχισε τα λόγια του ως εξής:«Αυτός ο πόλεμος στο βόρειο τμήμα της χώρας (Συρία), έχει μεγάλη πιθανότητα επέκτασης και πιθανής σύγκρουσης  με μια  μεγάλη χώρα. Η επικίνδυνη πλευρά μας είναι τα βόρεια σύνορα. Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να έρθουμε σε  κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία.
Οι ισραηλινές δυνάμεις μπορεί να αντιμετωπίσουν την ρωσική δύναμη και ο πόλεμος μπορεί να συμβεί. Πρέπει να βρούμε τον δρόμο μας, αλλά σε περίπτωση πολέμου, πρέπει να κερδίσουμε», τόνισε ο ίδιος.

Δεν μας εξήγησε όμως το πως...με μια δύναμη όπως η ρωσική πολεμική μηχανή.
Είναι πολύ σοβαρό το γεγονός ότι το Ισραήλ έρχεται ολοένα και περισσότερο σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Ο Halevy ερωτώμενος για την  Ρωσία και την αιτία κόντρας με το Ισραήλ είπε:

«Η Ρωσία, εδώ και πάρα πολύ καιρό ήρθε στην  Συρία για να μείνει. Δημιούργησε στρατιωτικές βάσεις και συνεχίζει να χτίζει εγκαταστάσεις για να συνεχιστεί η παρουσία της για δεκαετίες. Η Μόσχα επιζητεί το «πάνω χέρι» στην περιοχή και πιστεύω ότι για αυτό θα συμπορευθεί με τον στρατηγικό εταίρο της το Ιράν ακόμα πιο πολύ».

Όλα αυτά,λαμβάνουν χώρα ενώ την  Τρίτη ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν κατά την επίσκεψή σε μονάδες του ισραηλινού στρατού δήλωσε:
«το να επιτρέψουμε στο Ιράν να κατασκευάσει τη Συρία στρατιωτικές βάσεις είναι σαν να βάζουμε ένα σχοινί γύρω από το λαιμό μας, και αυτό δεν θα συμβεί.»

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...