Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

EKTAKTO ΤΩΡΑ: Ξεκίνησε ήδη ο «Πορθητής» - Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα το ΠΝ

Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα ευρίσκεται εδώ και μερικές ώρες
το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, ειδικά μετά τον απόπλου του Τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου με το όνομα «Πορθητής», το οποίο  ετοιμάζεται να προβεί σε τετελεσμένα στην Κύπρο αλλά και στο Αιγαίο με την προσπάθεια εξόρυξης υδρογονανθράκων.


Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχοντας αξιόπιστες πληροφορίες ξεκινούν τώρα την άσκηση του πολεμικού ναυτικού, με σκοπό να έχουν έγκαιρα μονάδες επιφανείας και υποβρύχια σε καίριες θέσεις στο ελληνικό Αρχιπέλαγος ενώ  πληροφορίες φέρουν το τουρκικό γεωτρύπανο FATIH (πρώην DEEPSEA METRO II) να έχει αποπλεύσει ήδη από το Βόσπορο με προορισμό την Αττάλεια.
Πληροφορίες φέρουν τουρκικά πολεμικά να το συνοδεύουν ενώ σίγουρα κάτω από τον πλωτό γεωτρύπανο κινούνται 2 τουλάχιστον τουρκικά υποβρύχια.

Τον απόπλου και την κίνηση του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου παρακολουθούν σίγουρα και οι Αμερικανοί με τον 6ο αμερικανικό στόλο με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια. 

Tο θέμα είναι αν και πότε θα παρέμβουν εφόσον απαιτηθεί και αν...υπάρχει αμερικανική συγκατάβαση για τον πλου του συγκεκριμένου τουρκικού πλοίου.    
      
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...