Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΙΑΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ: «Ως ήρωες θα κάνουμε αυτό που πρέπει» - Στο Αιγαίο τώρα ο «Πορθητής»!

«Εσείς ως ήρωες ξέρω πως θα κάνετε αυτό που πρέπει
και θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας μας», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Νουρετίν Τζανικλί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την TΡAO (Turkish Petroleum Corporation), το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο με το βαρύγδουπο όνοιμα «Προθητής» πέρασε την Θάλασσα του Μαρμαρά και τα Δαρδανέλια στις 14:50 ώρα Τουρκίας,  με κατεύθυνση  την θαλάσσια περιοχή της  Αττάλειας και την Κύπρο για εξερεύνηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και τώρα ευρίσκεται κάπου στο Αιγαίο.


Υπενθυμίζουμε ότι στην Ατάλλεια ευρίσκεται τουρκικός στολίσκος από  10 πλοία και δύο υποβρύχια που γυροφέρνουν την περιοχή. 


Σήμερα, νέες απειλές εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τζανικλί, λέγοντας ότι κάποιες χώρες προσπαθούν να παίξουν «νέου τύπου βυζαντινά παιχνίδια» σε βάρος της Τουρκίας, όμως λογαριάζουν λάθος.

Ο Νουρετίν Τζανικλί, μιλώντας στους αξιωματικούς τουρκικής φρεγάτας, σημείωσε πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα και θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο ώστε να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να τα «εξαφανίσουν».

«Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, ο λαός δεν το επιτρέπει αυτό. Εσείς ως ήρωες ξέρω πως θα κάνετε αυτό που πρέπει και θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Τζανικλί.

«Γι’ αυτό κανείς να μην κάνει λανθασμένους υπολογισμούς», προσέθεσε.


Από αυτό το καλοκαίρι ξεκινά η διαδικασία γεώτρησης στην Μεσόγειο, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ κατά την «τελετή αποχαιρετισμού του γεωτρύπανου στην Μεσόγειο» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κοτζάελι, ενώ ανέφερε ότι έδωσαν στο γεωτρύπανο το όνομα «Πορθητής» προκειμένου να αναβιώσουν την ισχυρή κληρονομία τους και να ξεκινήσει η νέα περίοδος!

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει οριστεί και συγκεκριμένη ημερομηνία καθόλου συνοδείας τουρκικού Στόλου, αλλά παραμένει άγνωστη, ενώ το ελληνικό πολεμικό ναυτικό ξεκινά από τις 03 Ιουνίου την ναυτική άσκηση » Καταιγίδα».


Η Τουρκία εκδηλώνει την σαφή και κατηγορηματική πρόθεση να λάβει μερίδιο από το τεράστιο πάρτι των υδρογονανθράκων, που πραγματοποιείται στην Α.Μεσόγειο, χωρίς βέβαια να έχει δικαιώματα στην Κύπρο και στο Αιγαίο.

Ο «γαμπρός» όμως του σουλτάνου το δήλωσε κατηγορηματικά, « η Τουρκία βρέχεται από τρείς θάλασσες και θα τις εξερευνήσουμε όλες»,...θεωρώντας  οι Τούρκοι ότι τους ανήκουν κιόλας.

Για το θέμα όμως αυτό σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ έχει επιληφθεί το ελληνικό πολεμικό ναυτικό κυρίως και στην συνέχεια ο 6ος αμερικανικός στόλος.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...