Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ: Αιματηρή άσκηση στην Κύπρο για ΕΛΔΥΚ-ΕΦ

Δεν είναι καλά τα σημάδια για την επιχειρησιακή ετοιμότητα
του Ελληνικού Στρατού αλλά και την πειθαρχία και την συντήρηση στον κλάδο.

Πριν από λίγο είχαμε νέο ατύχημα στην άσκηση ΤΑΜΣ «Νικητής – Δήμητρα» όπου λαμβάνουν μέρος τόσο η ΕΦ όσο και η ΕΛΔΥΚ όπου είχαμε ελαφρύ τραυματισμό δυο εθνοφρουρών:

Αναλυτικότερα το νέο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «ΝΙΚΗΤΗΣ- ΔΗΜΗΤΡΑ».

Το ατύχημα σημειώθηκε στο πλαίσιο της άσκησης με πραγματικά πυρά,  όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σφαίρα εξοστρακίστηκε και θραύσματα τραυμάτισαν τους δύο στρατιώτες.

Οι δύο στρατιωτικές μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών επέστρεψαν στην μονάδα τους.

Ανατροπή ΤΟΜΠ
Νωρίτερα, στο πλαίσιο της ίδιας άσκησης, τραυματίστηκαν πέντε στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ όταν το ΤΟΜΠ τύπου ΛΕΩΝΙΔΑΣ 2  στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Η εμπλοκή της δεξιάς ερπύστριας σε συνδυασμό με την έλλειψη προστατευτικών τοιχωμάτων ήταν η αιτία για την ανατροπή του άρματος μάχης στην ΤΑΜΣ "ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ". 

Σύμφωνα με πληροφορίες η εμπλοκή παρουσιάστηκε την ώρα της ανόδου -σε χαμηλού ύψους - γέφυρα, με αποτέλεσμα το ερπυστριοφόρο να γείρει δεξιά με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η διατήρηση του ελέγχου του από τους χειριστές. 

Κατά τις ίδιες πηγές, οι πέντε στρατιώτες που τραυματίστηκαν, εξετάστηκαν από επίατρο της ΕΛΔΥΚ, ο οποίος διαπίστωσε μικροτραυματισμούς στο πρόσωπο και στα άκρα, ενώ σε έναν από τους οπλίτες πιθανότατα να χρειαστεί η συρραφή με ράμματα.

Αυτήν την ώρα υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει απολύτως καμμία ανησυχία.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού:
"Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, και περί ώρα 08:50, στο πλαίσιο άσκησης ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ερπυστριοφόρο όχημα, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που κινούνταν προς το πεδίο βολής «ΞYΝΤΟΥΣ», ανετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 5 εκ των επιβαινόντων Οπλιτών Θητείας, οι οποίοι διακομίσθηκαν προληπτικά για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τα αίτια του περιστατικού, διερευνώνται αρμοδίως."

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...