Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ: Διέταξαν να μείνουν εντός Στρατοπέδων όλες οι δυνάμεις του Στρατού!

Πληροφορία που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση:
Τουλάχιστον για σήμερα (σσ χτες) δόθηκε εντολή για ακύρωση οποιασδήποτε δραστηριότητας του Σ.Ξ εκτός των στρατοπέδων. Φοβούνται για πραξικόπημα οι ξεφτίλες... αναφέρουν τα έγκυρα «Τουρκικά Νέα» ρίχνοντας πραγματική βόμβα για τις... «παραισθήσεις» μελών της Κυβέρνησης τις οποίες «μετέδωσαν» και στον ΑΓΕΕΘΑ ο οποίος έσπευσε να... δηλώσει πίστη!

Γιατί στα σοβαρά δεν μπορούμε να εκλάβουμε ούτε τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση και φυσικά δεν καταννοούμε την ανάγκη τόσο της παρέμβασης του Α/ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Αποστολάκη όσο και πριν λίγο του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη. 

Πάντως ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, είχε προιδεάσει με όσα είπε για περίεργες ανησυχίες...

Περίεργη δήλωση Κουβέλη: «Υπάρχουν μεμονωμένες φωνές ή τάσεις της ΧΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις»!

Παρέμβαση έκανε πριν λίγο ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αν και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις εντούτοις είπε «δεν σημαίνει ότι μπορώ να αποκλείσω ότι υπάρχουν μεμονωμένες φωνές ή μεμονωμένες τάσεις στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων» για να επανέλθει λίγο αργότερα λέγοντας ξανά «Πρόκειται για μεμονωμένες φωνές»...

«Πρέπει να σας πως με απόλυτα ειλικρινή και ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος, ότι θύλακες δεν υπάρχουν».

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορώ να αποκλείσω ότι υπάρχουν μεμονωμένες φωνές ή μεμονωμένες τάσεις στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις-όπως κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν, έχουν αλωθεί ή τείνουν να αλωθούν από ακροδεξιές απόψεις και συμπεριφορές», συνέχισε ο ΑΝΥΕΘΑ.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι:
«Πρόκειται για μεμονωμένες φωνές, οι οποίες δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες συμπεριφορές που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη σκέψη ή τον φόβο, ότι μπορούν να μετεξελιχθούν σε θύλακες.»

Τέλος, ο Υπουργός ανέφερε ότι:
«Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων –πολιτική και στρατιωτική- βλέπουν, παρακολουθούν, όχι με την έννοια της αστυνόμευσης, αξιολογούν και παίρνουν τα αναγκαία μέτρα».

Περίεργες δηλώσεις Βούτση για την εισβολή στη Βουλή: Οργανωμένο σχέδιο με συμμετοχή και Χ.Α.

«Ντου στην Βουλή με τάγματα εφόδου οργάνωνε η Χρυσή Αυγή με τη συμμετοχή βουλευτών. Το γνώριζαν οι αρχές και το απέτρεψαν. Το ήξερε και ο Νίκος Βούτσης γι αυτό και ζητούσε να τελειώσει νωρίς η ψηφοφορία. Στο «κόλπο» και η επίθεση στα αυτοκίνητα βουλευτών.
Στον... σχεδιασμό και το επεισόδιο με τον Μπαρμπαρούση»!

Αυτά αποκάλυψε ο Νίκος Βούτσης.

Η επίθεση αυτή που εκδηλώθηκε από τις ομάδες που πετούσαν μάρμαρα και μολότοφ το Σάββατο, κράτησε τρείς ολόκληρες ώρες, από τις επτά περίπου το απόγευμα και μέχρι και μετά τη λήξη της συνεδρίασης και εκδηλώθηκε περιμετρικά σε όλες τις εισόδους της Βουλής, όπου οι ομάδες αυτές προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτίριο του κοινοβουλίου θέλοντας να προκαλέσουν σοβαρότατα επεισόδια.

Οι επιθέσεις αυτές αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκτός του προαυλίου της Βουλής και από την Φρουρά της Βουλής.

Σύμφωνα με πηγές, ο σχεδιασμός αυτών των επιθέσεων για την πρόκληση σοβαρών επεισοδίων ήταν γνωστός από την Πέμπτη (14.06.2018) ο σχεδιασμός ήταν να γίνουν επεισόδια και τις τρείς ημέρες συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας και οι πληροφορίες αυτές ήταν σε γνώση και άλλων κομμάτων.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, ανέφεραν πως εάν η Βουλή δεν χειριζόταν με τον τρόπο που χειρίσθηκε τα πράγματα, τότε τα θα είχαν γίνει πολύ σοβαρότερα επεισόδια...

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι οι επισημάνσεις και η σπουδή που καταδείχτηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση νωρίς το απόγευμα είχε αυτό και μόνο το στόχο.
Να μην δοθεί ο χρόνος που ήθελαν προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, των σχεδιασμών των ομάδων αυτών, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως εντάσσεται και το επεισόδιο που έγινε μετά την λήξη της συνεδρίασης στην είσοδο της Βουλής επί της Βασ. Σοφίας, όταν μια ομάδα από 20 περίπου άτομα εμφανίσθηκε και άρχισε να βρίζει και να φωνάζει συνθήματα σε όσους με τα αυτοκίνητα τους (υπουργούς, βουλευτές και υπαλλήλους) εξέρχονταν από το γκαράζ.
Ένα άτομο μάλιστα από αυτά κατάφερε και πέρασε την πύλη της Βουλής αλλά πριν φτάσει στην είσοδο του κτιρίου οι αστυνομικοί πρόλαβαν και τον σταμάτησαν.

Η ανησυχία πάντως που υπάρχει είναι ότι τέτοια επεισόδια θα οργανωθούν και στο μέλλον, τόσο εδώ όσο και στα Σκόπια, από ομάδες.

Υποψίες και το επεισόδιο με τον Μπαρμπαρούση
Εκτιμάται, ότι το επεισόδιο που δημιούργησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης ήταν και αυτό εντός του σχεδιασμού και δεν ήταν απλά – όπως μετά παρουσιάστηκε από την Χρυσή Αυγή- μια ατομική του ενέργεια.

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...