Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

Πάνε για εμφύλιο: Eκ. Τούρκοι ξεχύθηκαν σε Σμύρνη-Κων/πολη - «Ζήτω ο Κεμάλ»!

Kωνσταντινούπολη και Σμύρνη... «ψήφισαν» τον αντίπαλο του Ερντογάν.
Μεγαλειώδεις ήταν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις που πραγματοποίησε σε Κωνσταντινούπολη αλλά και στην προκυμαία της Σμύρνης ο κύριος αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν, Μουχαρέμ Ιντζέ.

Αφωνος ο Ρ.Τ.Ερντογάν παρακολουθεί μια λαοθάλασσα κόσμου να ενώνεται γύρο από τον κύρο αντίπαλο του και οι υποψίες τον «ζώνουν».

Η Τουρκία θα πάει σε δεύτερο γύρο εκλογών.

Στην Κωνσταντινούπολη η ίδια κοσμοσυρροή. Οπαδοί του Μουχαρέμ Ιντζέ κατευθύνονταν στο Μάλτεπε για την προεκλογική συγκέντρωση, μια μέρα πριν από τις εκλογές.  
Άλλοι φορούσαν μπλούζες της Φενέρμπαχτσε ή της Γαλατάσαραϊ. Ολοι κεμαλιστές! 

Άλλοι, καθώς κατευθύνονταν στο σημείο της ομιλίας, τραγουδούσαν τον «ύμνο της Σμύρνης». Ένα τραγούδι για τον Κεμάλ Αττατούρκ. «Ζήτω ο Κεμάλ» φώναζαν!

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατέκλυσαν την προκυμαία της Σμύρνης, ενώ το #i̇zmir (Σμύρνη στα τούρκικα) έγινε πολύ γρήγορα παγκόσμιο trend.Καθώς η ώρα για να ξεκινήσει η ομιλία στην Κων/πολη πλησίαζε, ο κόσμος γινόταν ακόμα πιο πολύς. Ο χώρος που είχε επιλέξει ο Ιντζέ για την τελευταία του ομιλία στην Κωνσταντινούπολη ήταν τεράστιος.

Αλλά κατάφερε να τον...γεμίσει!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας καθυστέρησε να φτάσει. Στις 13:00 ήταν προγραμματισμένο αλλά πήγε 14:00 για να καταφέρει το πούλμαν της προεκλογικής του εκστρατείας να φτάσει στο σημείο!


ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...