Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

EKTAKTΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ - Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ…!

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται η συμφωνία έκλεισε...
με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία»!

Για δεύτερη φορά μίλησαν σήμερα τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ για τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Μετά το τηλεφώνημα ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

Θα ακολουθήσει η ενημέρωση των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών και το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Το διάγγελμα του Ζόραν Ζάεφ προγραμματίστηκε για τις 7.00.

Νωρίτερα, πάντως, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ έβαλε τρικλοποδιά στη διαδικασία, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να δεχτεί λύση που θα περιλαμβάνει αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.

Ο Ιβανόφ πιστεύει πως το να λυθεί το θέμα της ονομασίας μέσω τηλεφώνου και με μια προσωπική συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο κρατών δεν είναι σοβαρό αλλά ανεύθυνο.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως η ολοκλήρωση μιας συμφωνίας περιλαμβάνει μια ή και περισσότερες παράλληλες συμφωνίες με βάση το Σύνταγμα της χώρας του.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει αυτή την ώρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Δείτε την άφιξη του πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο


Τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για θέματα όπως το Σκοπιανό

Σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκτός από συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, έχει την δυνατότητα εάν κρίνει, να ζητήσει να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας για οποιαδήποτε σοβαρή υπόθεση όπως το Σκοπιανό.

Υπάρχει όμως μια συγκεκριμένη διαδικασία, ένα χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να τηρηθεί.

Ο ΚτΒ προβλέπει ότι το αίτημα ενημέρωσης της Βουλής θα πρέπει να το υποβάλλει ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Βουλής και εκείνος να το γνωστοποιήσει τουλάχιστον 24 ώρες πριν από τον προγραμματισμό της συνεδρίασης στους προέδρους των άλλων κομμάτων.

Οι ανακοινώσεις ή οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού σύμφωνα με το ίδιο άρθρο του ΚτΒ πρέπει να γίνει στην έναρξη οποιαδήποτε συνεδρίασης νομοθετικής ή κοινοβουλευτική εργασίας της Ολομέλειας.

Οι πρόεδροι των κομμάτων μπορούν και αυτοί να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ή της δήλωσης της κυβέρνησης.

Η διαδικασία επίσης προβλέπει ανταπάντηση του Πρωθυπουργού στους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και δυνατότητα δευτερολογιών όλων των πολιτικών αρχηγών και τριτολογίας από τον πρωθυπουργό.

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ

Το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη μαγνητοσκοπηθεί και θα μεταδοθεί στις 19:30 το απόγευμα.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...