Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ: Κατάρρευση του δικτύου Visa σε όλη την Ευρώπη!

Τα συστήματα πληρωμών της Visa στην Ευρώπη έχουν υποστεί μεγάλη ζημία,
αφήνοντας επιχειρήσεις και πελάτες σε ολόκληρη την ήπειρο χωρίς τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με κάρτα.

Η Visa Europe δήλωσε:
«Η Visa αντιμετωπίζει σήμερα διακοπή της υπηρεσίας. Το περιστατικό αυτό εμποδίζει την επεξεργασία ορισμένων συναλλαγών Visa στην Ευρώπη. Διερευνούμε την αιτία και εργαζόμαστε ώστε το συντομότερο δυνατό να επιλυθεί το πρόβλημα».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει σαφές το μέγεθος του προβλήματος, όμως πελάτες της VISA σε όλη την Ευρώπη έχουν διαμαρτυρηθεί ότι οι απόπειρες να πληρώσουν απορρίφθηκαν.

Προβλήματα ανέφεραν και αρκετοί Ελληνες καταναλωτές οι οποίοι προσπάθησαν να κάνουν συναλλαγές με τις κάρτες τους, οι οποίες όμως δεν γίνονταν αποδεκτές από τα POS.

Οι χρήστες άρχισαν να αναφέρουν προβλήματα για κατάρρευση του δικτύου, με μηνύματα στα social media το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, καταναλωτές έλαβαν μηνύματα που τους έλεγαν ότι υπάρχει «διαταραχή των υπηρεσιών», γεγονός που σημαίνει ότι είναι αδύνατον να στείλουν ή να λάβουν χρήματα.

Ενώ ορισμένοι λιανοπωλητές ανέφεραν ότι είχαν σταματήσει να δέχονται όλες τις πληρωμές με κάρτες, οι μεγαλύτερες εταιρείες ανέφεραν ότι δεν επηρεάστηκαν όλοι οι πελάτες.

Ένας εκπρόσωπος της αλυσίδας supermarket Asda, δήλωσε ότι αντιμετωπίζει ζητήματα σε ορισμένα καταστήματα, αλλά τα καύσιμα και οι πωλήσεις στο διαδίκτυο δεν είχαν επηρεαστεί.

Περισσότερο από το 95 τοις εκατό των χρεωστικών καρτών στο Ηνωμένο Βασίλειο λειτουργεί στο δίκτυο της Visa, το οποίο ρυθμίζεται από την Τράπεζα της Αγγλίας. Η Τράπεζα δήλωσε ότι γνώριζε τα θέματα και συνεργάζεται με την εταιρεία για να μάθει περισσότερα.

Πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση φέρονται να δηλώνουν στους Financial Times ότι τα προβλήματα περιορίζονταν στο δίκτυο της Visa.

Η Mastercard δήλωσε ότι το δίκτυο πληρωμών της λειτουργεί κανονικά και πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο δίκτυό της.

Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη Βρετανία.

Υπάρχουν αναφορές για προβλήματα στη Σκωτία, στην Ισπανία, αλλά και σε Γερμανία και Ιταλία.

Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν πληροφορίες, αν και κάποιος τουρίστας φαίνεται πως έκανε έλεγχο με χρήση της κάρτας του και όλα δούλευαν κανονικά.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...