Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

ΤΩΡΑ - Έκλεισε το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας

Έκλεισε πριν από λίγη ώρα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
εξαιτίας  της πύρινης λαίλαπας που σαρώνει την ανατολική Αττική και τώρα τα αεροσκάφη, καθώς το αεροδρόμιο του Ελληνικού φρόντισαν να το καταργήσουν, κατευθύνονται σε εναλλακτικά αεροδρόμια τα οποία όμως βρίσκονται εκτός Αττικής.

Κάποιες πτήσεις κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη και κάποιες άλλες προς Κρήτη και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικό αεροδρόμιο στην Αττική με υποδομές για πολιτικές πτήσεις...

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσες πτήσεις ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθούν εκεί, ανακατευθύνονται σε άλλα, κοντινά αεροδρόμια -κατά κύριο λόγο στα νησιά.

Προβλήματα υπάρχουν και με τις αναχωρήσεις, καθώς τα αεροσκάφη απογειώνονται με δυσκολία.

Πιο συγκεκριμένα, εννέα  πτήσεις που προσέγγιζαν το αεροδρόμιο έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν προς άλλα αεροδρόμια, εκτός Αττικής.

Επίσης, οκτώ πτήσεις έχουν ακυρωθεί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην Αθήνα και στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Προβλήματα υπάρχουν και με τις αναχωρήσεις, καθώς τα αεροσκάφη απογειώνονται με δυσκολία.

Ενδεικτικά, πτήσεις από Μήλο, Ηράκλειο και Ρόδο τελικά δεν προσγειώθηκαν στην Αθήνα, αλλά και αεροσκάφη  από προορισμούς του εξωτερικού δεν κατάφεραν τελικά να προσεγγίσουν το «Ελ. Βενιζέλος».

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...