Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο Ερντογάν απειλεί να ρίξει τον Τσίπρα!

ΣΟΚ με τους 2 Eλληνες στρατιωτικούς καθώς η Τουρκία
ζητά πλέον εκβιαστικά να της επιστραφούν οι 8 για να έχουν απλά μία δίκαιη δίκη οι δύο Ελληνες απαχθέντες Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης!

Ο Ερντογάν θεωρεί πως μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα τραβώντας στα άκρα την υπόθεση των δύο Ελλήνων η κράτηση των οποίων μετατρέπεται πλέον σε εφιάλτη. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, η οποία φέρει ημερομηνία 31 Μαΐου, όχι μόνο συνδέει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, αλλά ζητεί από την Ελλάδα πρώτα να εκδώσει τους Τούρκους αξιωματικούς και τότε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων αλλά διαβεβαιώνει “πως θα έχουν μία δίκαιη δίκη”!

Η νέα προκλητική ενέργεια που αποκαλύπτουν σήμερα “ΤΑ ΝΕΑ” δείχνει ότι η Τουρκία επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της για τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, καθώς και σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με σύγχρονο κράτος δικαίου.
Αποστολέας της επιστολής είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου. 

Σ’ αυτήν ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί “δολοφόνους” και “εγκληματίες”, και στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Καταγγέλλει επίσης την ελληνική Δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους Τούρκους “εγκληματίες” και τους αφήνει χωρίς “τιμωρία”.

Ταυτόχρονα δε ο Τούρκος αξιωματούχος στοχοποιεί την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή (που έχει μάλιστα και την ιδιότητα της προέδρου της Επιτροπής των σχέσεων ΕΕ – ΝΑΤΟ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) διότι στην πρόσφατη Εαρινή Συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής των κρατών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Βαρσοβία, στις 28 Μαΐου, έθεσε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ το θέμα της απελευθέρωσης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής απευθυνόμενη στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ είχε αναρωτηθεί γιατί μία τόσο ισχυρή χώρα, όπως η Τουρκία, εξαντλεί σε δύο νέους την αυστηρότητά της. Και είχε ρωτήσει ευθέως τον Γενς Στόλτενμπεργκ για την παράνομη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...