Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Βγήκαν τα δύο πρώτα παιδιά από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης!

Τα δύο πρώτα παιδιά από την ποδοσφαιρική ομάδα
που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης απομακρύνθηκαν ήδη, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

«Δύο από τα παιδιά είναι έξω. Βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο υπαίθριο νοσοκομείο, δίπλα από τη σπηλιά», δήλωσε ο Τοσσαθέπ Μπουνθόνγκ, επικεφαλής του Τμήματος Υγείας της επαρχίας Τσιανγκ Ράι και μέλος της ομάδας διάσωσης.

«Θα τα εξετάσουν πρώτα οι γιατροί. Δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στο νοσοκομείο της Τσιανγκ Ράι», πρόσθεσε ο ίδιος στο Reuters.

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται πλέον η τύχη και για τα υπόλοιπα 10 παιδιά και τον προπονητή τους που έχουν παγιδευτεί εδώ και 15 ημέρες στο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη καώς ήδη από τα ξημερώματα της Κυριακής (08/07/2018) βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

«Θα βγαίνουν ένας - ένας»
Τα παιδιά και ο προπονητής τους στο ποδόσφαιρο, που είναι παγιδεμένοι σ' ένα σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, θα απομακρυνθούν «ένας-ένας» και η λεπτή αυτή επιχείρηση θα διαρκέσει «δύο με τρεις ημέρες», ανακοίνωσε νωρίτερα το πρωί της Κυριακής (08/07/2018) η ομάδα που έχει δημιουργηθεί για τη διαχείριση της κρίσης.

«Θα βγουν ένας-ένας, αυτό θα απαιτήσει δύο με τρεις ημέρες», διευκρίνισε ο Τσαλονγκτσάι Τσαϊγιακόρν, ένας από τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στη ομάδα διαχείρισης της κρίσης.

Ξένα δίκτυα αναφέρουν ότι το ταξίδι της εξόδου των παιδιών επισπεύστηκε -διήρκεσε εννέα ώρες, αντί της αρχικά προβλεπόμενης διάρκειας των 11 ωρών- επειδή μεγάλο μέρος των υδάτων αντλήθηκε από τα πλημμυρισμένα σπήλαια και έτσι κατέστη δυνατό τα παιδιά να κάνουν μεγάλο μέρος της διαδρομής περπατώντας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...