Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Είχαν «γυμνούς» τους αστυνομικούς - Δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι την ώρα των πυρκαγιών στο Μάτι!

Με τα κινητά τους τηλέφωνα και όχι με το ψηφιακό ή το αναλογικό
σύστημα επικοινωνιών προσπαθούσαν να συντονιστούν οι αστυνομικοί, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις δοκιμαζόμενες από το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς περιοχές το απόγευμα της Δευτέρας.

H καταγγελία-σοκ, ήδη εκθέτει την Κυβέρνηση και τον κ. Τόσκα, όπου χθες δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη από τους πυρόπληκτους και από το σύνολο του ελληνικού λαού...

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προσπάθησε να αποποιηθεί της πολιτικής του ευθύνης, γνωστοποίησε ότι έθεσε την παραίτησή του στον Αλέξη Τσίπρα, με τον δεύτερο να μην την κάνει δεκτή, λέγοντάς του ότι «αυτή είναι η ώρα της μάχης». 

Σε δύο αντιφατικές παραδοχές του είπε από τη μία «Θα έρθει η ώρα που μιλήσουμε για τα λάθη» αλλά είπε ότι «Δεν μπορώ να βρω επιχειρησιακά λάθη».

Τον ισχυρισμό του Δημήτρη Τζανακόπουλο «άδειασε» χωρίς να το αντιληφθεί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, λέγοντας ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης!

«Ο επικεφαλής της πυρκαγιάς με διαβεβαίωσε ότι έδωσε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός. 

Ολη η διάρκεια του φαινομένου είναι μιάμιση ώρα. Τι σημαίνει το «εγκαίρως;». 

Μιλάμε για πολεοδομικό συγκρότημα 15-20.000 κατοίκων. Δεν υπάρχει προηγούμενο εκκένωσης σε πολεοδομικά συγκροτήματα με τέτοιο πληθυσμό. 

Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να μην αδικούμε και κανέναν.»

Από ποιον ακριβώς δόθηκε η εντολή, σε ποιον και τι έγινε τελικά;;;

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής βέβαια, στην ίδια γραμμή με τον Νίκο Τόσκα ξεκαθάρισε: «Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό».

Η αποκάλυψη

Οπως λοιπόν αναφέρει ο Μιχάλης Τεζάρης και το newpost.gr, oι αστυνομικοί με αυτοθυσία προσπαθούσαν να οδηγήσουν μακριά από το πύρινο μέτωπο τους κατοίκους και να απεγκλωβίσουν πολίτες από σπίτια και σημεία που απειλούνταν από την πύρινη λαίλαπα.

Οι αστυνομικοί που επιχειρούσαν στην Λεωφόρο Μαραθώνος, το Μάτι, τον Άγιο Ανδρέα, τη Ραφήνα και το Νέο Βουτζά, μέσα στο γενικευμένο χάος που επικρατούσε, επικοινωνούσαν μεταξύ τους με τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς οι ασύρματοι που τους παρέχει η ΕΛ.ΑΣ, δεν λειτουργούσαν!

Αυτό και μόνο το γεγονός καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της ηγεσίας του σώματος, πως «όλα έγιναν όπως έπρεπε», καθώς αντί να επικοινωνούν με ασυρμάτους σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, οι αστυνομικοί... αναζητούσαν επαφές με το τηλέφωνο στα χέρια, κάτι που δυσκόλευε την άμεση επικοινωνία τους, σε μια στιγμή που ακόμη και το χαμένο δευτερόλεπτο είχε αξία.

Το γεγονός καταγγέλει ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, Βασίλης Ντούμας.

Ο κ. Ντούμας και το σωματείο των ειδικών φρουρών έχει καταγγείλει επανειλημμένα τα κενά στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των στελεχών του σώματος, χωρίς κανείς από την ηγεσία, να έχει προβεί σε κάποια ενέργεια, έως τώρα, αντικατάστασής του και ικανοποίηση των αιτημάτων τους, προκειμένου να ενεργούν με μεγαλύτερη ασφάλεια και αμεσότητα.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...