Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Σχέδιο «κόλασης» στα Βαλκάνια από τους Αλβανούς

Ετοιμάζουν την δημιουργία της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας»
οι ΗΠΑ για να περάσουν στην συνέχεια στα Βαλκάνια, όλους τους αγωγούς τους από μια άκρως ελεγχόμενη περιοχή, με την Σερβία να έχει «πέσει στο καναβάτσο» των εξελίξεων.

Η προκλητική στάση Κοσοβάρων και Αλβανών αξιωματούχων που απειλούν συνεχώς το επιβεβαιώνει.

Σήμερα ο πρόεδρος της βουλής του Κοσσυφοπεδίου Κ. Veseli απείλησε τους Σέρβους ότι είναι δυνατή μια πολεμική σύγκρουση, κατά την οποία οι Αλβανοί θα εισβάλουν μέσω του Β.Κοσόβου στο Νις, γιατί, όπως είπε, η πόλη τους ανήκει ιστορικά!

Ο Veselji δήλωσε ανοιχτά ότι δεν φοβάται ούτε αυτός ούτε οι συμπατριώτες του να ξεκινήσουν έναν νέο «απελευθερωτικό πόλεμο» στο Πρέσεβο (νότος της Σερβίας).

Ως λόγος αυτής της δράσης όπως δήλωσε είναι ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η «εδαφική ακεραιότητα” των Αλβανών που ζουν εκεί!

«Αν ξεκινήσει μια νέα πολεμική σύγκρουση και κάποιος προσπαθήσει να την ενθαρρύνει, δεν θα σταματήσουμε μόνο στο Κοσσυφοπέδιο. Αλλά θα προχωρήσουμε έως το Νις.  Αυτή η δήλωση έχει μια ιστορική βάση, που είναι γραμμένη στα βιβλία που έχουν εκδοθεί στη Σερβία για την πόλη αυτή.
Επίσης, η Σερβία θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα «εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Μιλόσεβιτς», δηλώνει ο ίδιος.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες αλβανικές απειλές, ο ειδικός σύμβουλος ασφαλείας της σερβικής κυβέρνησης Orhan Dragash, πιστεύει ότι παρόλα αυτά δεν υπάρχει τρόπος να φτάσουμε σε πολεμική σύγκρουση για την οποία ομιλεί ο Κοσοβάρος υψηλόβαθμος πολιτικός.

«Το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει ακόμα την ικανότητα να αντιπαρατεθεί σε ένοπλη σύγκρουση με τη Σερβία, επειδή εξακολουθεί να είναι ένα προτεκτοράτο μεγάλων ξένων δυνάμεων, κυρίως των ΗΠΑ και της Γερμανίας. 

Οι συγκρούσεις που ονειρεύεται ο Veselji έχουν την βάση σε άλλα γνωστά σχέδια. Η Σερβία έχει την υποχρέωση, την εξουσία και την ικανότητα να κινείται αποτελεσματικά κατά αυτών των σχεδίων. 

Αυτές οι κραυγές του Veseli είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι πλέον το αγαπημένο παιδί των ΗΠΑ, όπως ήταν στο παρελθόν», δηλώνει ο ίδιος.

Ο Καθηγητής επί θεμάτων ασφαλείας της σερβικής κρατικής Σχολής Ασφάλειας «Edukons”, Μίροσλαβ Μπεγκόβιτς, επισημαίνει ότι ο Veselji δημιουργεί συνειδητά εντάσεις.

«Επιδιώκει αποσταθεροποίηση της περιοχής. Ξέχασε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν ότι σε αυτή την περιοχή πρέπει να υπάρχει ειρήνη και ότι η έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη υποστηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών.

 Ο Veseli θα πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα που διέπραξε, στο σερβικό πληθυσμό.

Ξέρουν οι Αλβανοί συμπατριώτες του, ότι αν ξεκινήσει πόλεμος και αλβανική εισβολή από το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου προς στο Νις, η Σερβία θα αντιδράσει με στρατό και η ένοπλη σύγκρουση θα επιλυθεί εντός 72 ωρών από την παραβίαση των συνόρων Κοσόβου –Σερβίας», σημειώνει ο Bjegović.

Όλα αυτά ξεκίνησαν στην περιοχή μετά την δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου υπεύθυνου για την ΝΑ Ευρώπη για... «εδαφικές προσαρμογές», ανάμεσα Σερβία και Κοσσυφοπέδιο με στόχο την «διευθέτηση» ενός «καυτού» ζητήματος που μπορεί να πυροδοτήσει πόλεμο και ρωσική παρέμβαση.

Πολλοί όμως συμφωνούν ότι θα έχουμε ραγδαίες  εξελίξεις στα Βαλκάνια, με τις ΗΠΑ να ετοιμάζουν εδώ και χρόνια (παράλληλα με την δημιουργία κουρδικού κράτους), την αποκαλούμενη Μεγάλη Αλβανία που «ταιριάζει γάντι» στα σχέδια εξοβελισμού της Ρωσίας από την περιοχή, λόγω της τοποθέτησης του Ισραηλινού αγωγού EAST MED.

Τεράστια ενεργειακά και γεωπολιτικά παιχνίδια διαδραματίστηκαν στην Θεσσαλονίκη όπου φιλοξενήθηκε η διεθνής έκθεση, τα οποία αφορούν την δημιουργία διόδου στο ισραηλινό φυσικό αέριο (East Med) προς τα Βαλκάνια με στόχο την ολοκληρωτική ενεργειακή απεξάρτηση των χωρών της περιοχής από την Μόσχα.

Η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε ένα διεθνές συνέδριο για την ενέργεια, στο οποίο συμμετείχαν υπουργοί βιομηχανίας από το Ισραήλ, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ελλάδα, αναφέρει ισραηλινό ΜΜΕ.

Το κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν η συμφωνία κατασκευής του νέου αγωγού φυσικού αερίου East-Med, που θα συνδέει το Ισραήλ με την Ελλάδα την Βουλγαρία και τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων και από εκεί με την ΕΕ.

Αυτό είναι το κύριο σχέδιο της Ουάσιγκτον και για αυτό θα έχουμε «εδαφικές διορθώσεις» στην περιοχή των Βαλκανίων.

Κύριος σκοπός όπως εκτιμούν Έλληνες αμυντικοί αναλυτές είναι η διαμόρφωση των εδαφικών συνόρων σύμφωνα με τα δυτικά συμφέροντα.

Ότι θα λάβει χώρα όμως, θα γίνει τα επόμενα 5 χρόνια διαμορφώνοντας μια κατάσταση άκρως ελεγχόμενη, για περάσει στην συνέχεια ο αγωγός EAST MED, αλλά και άλλοι αγωγοί προς την Ευρώπη εξοβελίζοντας τους ρωσικούς.

Η Ρωσία όμως βλέποντας αυτές τις καταστάσεις θα επέμβει παντοιοτρόπως σε μια προνομιακή για αυτήν περιοχή, μη επιτρέποντας σε Αλβανούς και Αμερικανούς να κάνουν παιχνίδι μόνοι τους.

Εκεί τότε θα έχουμε μια μεγάλη σύγκρουση, η οποία θα επεκταθεί ταχύτατα λόγω παλαιών εθνοτικών ζητημάτων από όλες τις χώρες της περιοχής, με τρομερές συνέπειες...

Ας γίνει κατανοητό από όλους λοιπόν ότι, κάθε αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια σημαίνει έναν άγριο και μεγάλο πόλεμο που απειλεί ευθέως όλες τις χώρες της περιοχής...

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...