Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018

Συναγερμός στην Κρήτη: Καίγεται το Πανεπιστήμιο – Ακούγονται εκρήξεις

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου,
εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε χώρο του Πανεπιστήμιου Κρήτης, στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Κνωσού.

Η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί της Κυριακής, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια που την προκάλεσαν.Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά κατακαίει το κυρίως κτήριο του Πανεπιστήμιου, ενώ φέρεται να ξεκίνησε από το υπόγειο του κτηρίου.

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, οι άνδρες της οποίας επιχειρούν να φτάσουν στην εστία της πυρκαγιάς3, η οποία έχει εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους του κεντρικού κτηρίου.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν συνεχείς εκρήξεις, καθώς η φωτιά, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη έχει «φτάσει» μέχρι και στα εργαστήρια του Πανεπιστήμιου, όπου βρίσκεται οινόπνευμα, αλλά και φιάλες και φιαλίδια προπανίου και άλλων αερίων.

Μάλιστα, η αστυνομία, άνδρες της οποία βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο σημείο, έχουν κλείσει τη Λεωφόρο Κνωσού, ενώ απομακρύνουν τον κόσμο που επιχειρει να μεταβεί στο σημείο της πυρκαγιάς, εξαιτίας του φόβου κι άλλων εκρήξεων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυκνοί καπνοί έχουν «καλύψει» ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...